iMac

iMac The coolest way to burn CDs.
Headphones
 
Tech SpecsDigital MusicDesktop MoviesGraphics AccelerationSoftwareWireless
 
Et fuldt katalogiseret digitalt musikbibliotek
Hvis du som de fleste andre har fået opbygget en anseelig samling CD'er, kan det være svært at finde et gammelt yndlingsnummer. Det, du mangler, er et katalog til yndlingsnumre, så du kan finde numrene, når du er i humør til at høre dem.
 
iTunes Library
 
iTunes sorterer, arrangerer og indekserer oplysninger om hver enkelt sang i et musikbibliotek, så du hurtigt kan finde dem. Du skal blot indtaste de første bogstaver i kunsterens navn, titlen på sangen eller albummet, eller en anden oplysning om den sang, du leder efter - og hver gang du indtaster et nyt bogstav opdateres bibliotekslisten, så den kun indeholder de sange, som passer til det, du søger efter. Du kan finde den sang, du leder efter på et øjeblik - også selvom harddisken er proppet med tusindvis af sange.
 
Når du har fundet frem til dine yndligsnumre, kan du oprette spillelister med den rækkefølge, som numrene skal afspilles. iTunes behøver ikke at oprette kopier af numre, som optræder på flere spillelister. iTunes husker ganske enkelt nummeret og finder det, når det er tid til at afspille det.
 
Overfør, sammensæt, brænd - og så er du klar til at rokke. Den nye iMac er udstyret med iTunes, Harman Kardon Odyssey-lydsystem og et CD-RW-drev til brænding af musik-CD'er.
CD-Rs 
iTunes fra Apple forvandler iMac til en megasej musikmaskine. Med iTunes kan du konvertere sange fra musik-CD'er til MP3-format, lagre et helt digitalt musikbibliotek på et og samme sted, oprette dine egne spillelister og stille ind på Internet-radiostationer ved hjælp af en Internetforbindelse via modem, Ethernet, eller trådløs AirPort-teknologi. Det bedste af det hele er muligvis, at du kan bruge iMacs CD-RW-drev til at brænde musik-CD'er, som du kan lytte til i Harman Kardon Odyssey-højttalersystemet eller på stereoanlægget i bilen eller hjemme i stuen.
 
Deltag i den digitale musikrevolution
iTunes arbejder med musikformatet MP3, hvilket betyder, at du er med helt fremme i den digitale musikrevolution. MP3 (Moving Picture Experts Group Audio Layer 3) er en effektiv teknologi til komprimering og kodning af lydarkiver. MP3 komprimerer lydarkiver i CD-kvalitet til en brøkdel af deres oprindelige størrelse med et meget lille tab i kvalitet. MP3 virker ved at skære de dele af signalet væk, som kun hunde kan høre, og bevare de lyde, som kan opfattes af det menneskelige øre. Med andre ord smider MP3 det digitale affald, som findes på CD'er, væk.
 
Visualizer. Se musikken
Brug iTunes som et kommandocenter til digital musik. Når du afspiller almindelige musik-CD'er, giver iTunes dig mulighed for at afspille numrene i tilfældig rækkefølge, gentage numre (eller hele CD'er) eller slappe af med en visuel funktion, som viser flydende grafik i en fremragende visuel fortolkning af musikken.
 
Rio 8500 MP3 PLayer Transportable MP3-afspillere
iTunes understøtter de mest populære MP3-afspillere (herunder afspillere fra Creative Labs og SonicBlue/Rio). Du skal blot tænde for MP3-afspilleren og slutte den til en af de indbyggede USB-porte på iMac. iTunes finder automatisk MP3-afspilleren og viser, hvad den indeholder. Du overfører musik til MP3-afspilleren ved at trække sange fra biblioteket eller spillelisterne til symbolet for MP3-afspilleren. Dette symbol vises på listen med kilder. Herefter er du klar til at tage på ud på tur.
 
iTunes tag Info  
Gæt en sang
Det bliver virkeligt sjovt, når du har oprettet forbindelse til Internet. I de fleste MP3-programmer, skal man selv indtaste kunstnernavn samt titel på album og de enkelte numre, fordi disse oplysninger kun findes på meget få musik-CD'er. iTunes sparer dig besværet med at indtaste disse oplysinger manuelt - programmet henter nemlig oplysningerne direkte fra CD-databasen CDDB via Internet.
 
iSub
Føl en god dyb bas gennem fodsålerne med Harman Kardon iSub subwoofer. Den er specielt udviklet til iMac og giver en lyd, så gulvet dundrer. Til forskel fra andre højttalersystemer virker iSub sammen med det indbyggede højttalersystem i iMac og ikke i stedet for det.
 
Men iTunes er meget mere end en CD-afspiller, som kan vise flotte effekter. iTunes handler nemlig om frihed. Først og fremmest friheden til at afspille sange i den rækkefølge, som det passer dig, hvilket ikke nødvendigvis stemmer overens med den rækkefølge, de findes på CD'en. Friheden til at sammensætte kunstnere og genrer efter din smag. Friheden til at fremstille dine egne musik-CD'er. Og friheden til at arkivere mere end hundrede MP3-numre på en enkelt CD.
 
Det er her, iTunes kommer på banen. iTunes indeholder et kodningsværktøj med en meget høj kvalitet, hvilket giver mulighed for at importere musik fra CD'er og konvertere det til MP3-arkiver, som kan arkiveres på iMac. Med iTunes kan du oprette et digitalt musikbibliotek ved at konvertere numre fra CD-samlingen til MP3-arkiver i en høj kvalitet, så kan du lytte til dem, når du har lyst og i den rækkefølge, der passer dig.
 
Lynhurtig og ubegrænset kodning
Hvis du vil føje en sang til biblioteket, skal du blot sætte en CD i iMac'ens indbyggede CD-RW-drev og vælge de sange, du er interesseret i - og derefter konvertere dem til MP3-formatet. Kodningen foregår lynhurtigt. Med en PowerPC G3-processor, som arbejder med en hastighed på op til 600 MHz, kan iMac importere sange med hastighed som i gennemsnit er 3,5 gange hurtigere, end det tager at afspille selve sangen.
 
Bemærk, at iTunes i modsætning til de fleste andre MP3-baserede programmer, ikke har nogen begrænsninger på kodning. Du kan importere musik fra lige så mange CD'er, du ønsker, og igen i modsætning til de andre programmer er der ingen forudbestemte begrænsninger: Med iTunes kan du kode lige så mange numre, du ønsker, i den kvalitet, du ønsker.
 
Speaker Harman Kardon Odyssey-højttalersystem
iMac leveres med Harman Kardon Odyssey-højttalersystem som standardudstyr. Harman Kardons professionelle lydudstyr bruges i mange biografer, på koncertsteder og i pladestudier, og Harmans bedste lydkomponenter er at finde i nogle af verdens bedste biler. Hvad laver dette højttalersystem i en iMac? Vi ville give dig den første computer med en lyd, der er så ren, at du næsten kan se den.
 
I hjertet af Odyssey-lydsystemet er en enestående transducer. Odyssey-transduceren udsender høje frekvenser som en diskant og leverer en imponerende dybde i lydbilledet. Selvom den kun har en diameter på 34 mm, leverer Odyssey-transduceren en baskvalitet, man normalt kun hører i professionelle højttalere. Frekvensgangen er også blevet forøget - til et område på hele otte oktaver (meget mere end nogen diva kan overkomme). Resultatet? Lyd, som overvælder dine sanser - det er lige som at stå helt oppe foran scenen og kigge op på orkesteret.
 
stuff

Det menneskelige øre kan opfatte lyd, som ligger fra 20 til 20.000 Hz. Harman Kardon Odyssey dækker området fra 100 til 20.000 Hz og iSub udvider området ned til 40 Hz.
 
Nyskabelserne ved Harman Kardon Odyssey-lydsystemet omfatter den høje båndbredde (brugbar frekvensgang fra 100 Hz til 20.000 Hz), en kraftig motor, som bruger en meget kraftig neodymmagnet (til forbedret bas og højere effektivitet), en let aluminiumsmembran (for at få maksimal båndbredde, høj følsomhed og glat frekvensgang), en svingspole med kobberbetrukket aluminiumsledning, som reducerer den bevægelige masse og øger frekvensgangen og et motordesign beskyttet mod magnetisme, hvilket giver mulighed for at benytte højttalerne i nærheden af følsomme enheder.

. . .
-
 iMac
a
www.AppleMuseum.dk
Marts 2001
2001