MacBook

MacBook og miljøet.

Apple imødegår udfordringen om at være miljøvenlig på sin egen måde – gennem vores produkter. Derfor er MacBook designet til at være energieffektiv, er fri for mange skadelige stoffer og har fået vurderingen EPEAT Gold.

 


Energieffektivitet

MacBook er designet, så den er energieffektiv direkte fra kassen. Den har endda fået EPAs ENERGY STAR-certificering pga. det lave energiforbrug.

Effektiv strømforsyning.

MacBook har en yderst effektiv strømforsyning, som begrænser den mængde energi, der går til spilde under overførsel af elektricitet fra stikkontakten til computeren. Mindre strømforbrug gør dine elregninger mindre og reducerer de miljømæssige konsekvenser af udledning af drivhusgasser fra elværker.

Avanceret strømstyring.

I modsætning til mange Windows-computere bruger MacBook energieffektive hardwarekomponenter, som samarbejder med operativsystemet om at spare på strømmen. Mac OS X sørger for, at harddiske ikke roterer, og sætter de i forvejen meget energieffektive LED-skærme med baggrundsbelysning på vågeblus. Og det fordeler opgaverne på både de centrale processorer og grafikprocessorerne. Mac OS X lader aldrig en chance for at spare på energien gå fra sig, uanset hvor lille den er. Det regulerer endda processorhastigheden mellem tasteanslagene, så der bruges mindre strøm, når du ikke skriver. Det er bare en af de mange måder, som Apple bruger til at sikre små besparelser, som tilsammen bliver til store besparelser.

ENERGY STAR-certificering.

MacBook opfylder de strenge krav til lavt energiforbrug, der stilles af EPA, så den har fået ENERGY STAR-certificering. ENERGY STAR 5.0 stiller markant højere krav til effektiviteten i strømforsyninger og aggressive grænser for computerens typiske strømforbrug pr. år.

Tre måder at reducere energiforbruget på: Effektiv strømforsyning, lavspændingskomponenter, software til strømstyring. Hver eneste milliwatt tæller. Mac OS X justerer endda processoraktiviteten mellem tasteanslagene, hvilket sparer nogle milliwatt strøm.

Ingen giftige stoffer

Det er alt det, som MacBook ikke indeholder, der gør den endnu mere miljøvenlig. Den er fri for mange skadelige stoffer som kviksølv, arsen, bromerede flammehæmmere og pvc.

Færre skadelige stoffer.

Den største miljømæssige udfordring, som computerbranchen står over for i dag, er tilstedeværelsen af arsen, bromerede flammehæmmere, kviksølv, ftalater og polyvinylchlorid (pvc) i produkter. Apples ingeniører har gjort en stor indsats for at fjerne bromerede flammehæmmere og pvc fra MacBooks trykte kredsløb, interne og eksterne kabler, stik, isolering, klæbemidler m.m. Og de har fjernet mange af de andre skadelige stoffer, som er almindelige i fremstillingen af bærbare computere – f.eks. har de valgt at bruge baggrundsbelysning uden kviksølv og arsenfrit glas til MacBook-skærmen.

Miljømæssig statusrapport: Indeholder ikke bromerede flammehæmmere, pvc og bly, skærmen er fri for kviksølv, og skærmglasset er arsenfrit

Længere batterilevetid

I modsætning til almindelige udskiftelige batterier kan det indbyggede batteri i den nye MacBook holde til op til 1000 opladninger eller 5 års normal brug.

Holder op til 5 år.

Batterierne i de fleste bærbare computere er designet til at blive udskiftet hvert eller hvert andet år, hvilket betyder, at der bruges mange batterier, som skal bortskaffes. Men batteriet i den nye MacBook holder op til fem år – eller 1000 opladninger. Så den bruger kun et batteri på den tid, hvor en typisk bærbar computer bruger tre, hvilket mindsker affaldsmængden og miljøpåvirkningen.3 Og Apple tilbyder et program til returnering af brugte batterier i 95% af de lande, hvor vi sælger vores udstyr. Det er med til at sikre, at brugte batterier bliver bortskaffet på en miljømæssigt forsvarlig måde.

Mindre emballage

Apple har designet MacBook-emballagen, så den er så lille som muligt, hvilket giver plads til flere produkter på færre fly.

Mindre kasser, færre fly.

Emballagen til MacBook er op til 42 procent mindre end til den originale MacBook. Og mindre kasser er bedre for vores planet. Mindre kasser betyder nemlig, at der er plads til flere på hver fragtpalle. Det betyder, at der er plads til flere produkter pr. fragtbåd eller fly. Det betyder, at der bruges færre skibe og fly, hvilket medfører mindre CO2 -udledning. Det virker som en mindre ændring. Med den har stor positiv betydning for miljøet.

Genanvendelighed

MacBook fremstilles af polykarbonat i høj kvalitet, og derfor er der gode muligheder for at genbruge den til andre produkter, når dens lange, produktive liv er slut.

Genanvendelige materialer.

Apple har mindsket den affaldsmængde, MacBook efterlader ved slutningen af sit liv, gennem det ultraeffektive design og brugen af genanvendelige materialer som polykarbonat i høj kvalitet, aluminium og magnesium, som kan genbruges til andre produkter.

EPEAT Gold.

MacBook har fået vurderingen EPEAT Gold pga. ansvarlighed mht. fremstillingsproces, energieffektivitet og genanvendelighed.

EPEAT Gold.

På grund af det innovative og miljøvenlige design har MacBook fået den højeste vurdering, EPEAT Gold. Electronic Product Environmental Assessment Tool (EPEAT) vurderer et produkts miljøpåvirkning på grundlag af, i hvilken udstrækning det kan genbruges, hvor meget energi det bruger, og hvordan det er designet og fremstillet.

EPEAT Gold 2009
  1. Fire års brug af en Mac og tre års brug af en iPhone eller iPod.
  2. Kun interne kabler.
  3. Apple yder ikke garanti på batteriet ud over Apples etårige garanti. Batteriet kan kun oplades et vist antal gange og skal på et tidspunkt evt. udskiftes af en Apple Service Provider. Batteriets driftstid og antallet af opladninger afhænger af brug og indstillinger. Se www.apple.com/dk/batteries, hvis du vil vide mere.