QuickSilver G4

DVD AuthoringPower Mac G4
Do it yourself DVD.

Tech Specs G4 Processor Music Movies DVD Authoring Graphics Expansion

DVD Studio Pro DVD StudioPro
Skal du bruge præcise værktøjer til DVD-produktion og ydnytte teknologien optimalt? Så skal du købe DVD Studio Pro. Med DVD Studio Pro slipper du for at købe en DVD-optager i dyre domme, og du kan fremstille, afspille og teste projekter på computeren, inden du sender dem til en diskproducent. Med DVD Studio Pro kan du fremstille DVD-projekter med alle de funktioner, som findes på almindelige DVD-afspillere - herunder animerede og faste menuer, webhenvisninger, flere sprogspor, op til 99 videospor (der alle kan indeholde op til 9 forskellige vinkler), 8 separate streams med lyd og 32 streams med undertekster.

Du kan afspille de DVD'er, du fremstiller med DVD Studio Pro, på den DVD-afspiller, der er sluttet til TV'et (og på computerens DVD-afspiller). De DVD'er, som du fremstiller med DVD Studio Pro, er nemlig helt kompatible med DVD-Videostandarden. Desuden er DVD Studio Pro fremstillet til at kunne bruges med de grafiske værktøjer, du allerede har.

iDVD iDVD
iDVD er et brugervenligt program med et vindue til sammensætning af en DVD-film. Programmet kan arbejde med QuickTime-arkiver (video, lyd og stillbilleder) og kan fremstille alle typer klip, menuer, diasshows og knapper til at navigere med.

Du kan tilpasse udseendet på en DVD med dine egne billeder eller bruge et af de temaer, som følger med iDVD. Og da iDVD er udviklet til at kunne arbejde sammen med SuperDrive, kan du brænde DVD-diske blot ved at klikke med musen.

Kort sagt betyder iDVD, at du ikke behøver at bekymre dig om de mere nørdede sider af videoproduktion. MPEG-kodningen indstilles f.eks. automatisk til den bedste kvalitet, og - vigtigst af alt - disken bliver brændt automatisk, når du klikker på knappen Opret. Ud over de professionelt designede baggrundsbilleder, som følger med programmet, kan du med iDVD også bruge dine egne billeder som baggrund for menuer.

DVDs 800 MHz Power Mac G4 med to processorer kan kode en DVD hurtigere end den tilsvarende afspilningstid. DVD-kodning hurtigere end den tilsvarende afspilningstid (0,99x) er muligvis imponerende, men hvorfor overhovedet brænde DVD'er? Det korte svar er, at når du sender dit materiale ud på en DVD, siger det noget om dig. Det signalerer, at du er professionel og arbejder seriøst med tingene.

Del dine visioner med andre
Det er et faktum, at der ikke findes et bedre medium til distribution af film og præsentationer. Vil du se et bevis for den påstand? Prøv bare at se, hvordan DVD er ved at vinde frem inden for videobranchen, og hvordan funktioner som animerede menuer, digital Dolbylyd, webhenvisninger, kapitelspor og flersprogede spor har været med til at gøre DVD til det hurtigst voksende videoformat nogensinde med DVD-afspillere i millioner af hjem over den ganske verden.

DVDs
Vink farvel til stakkevis af bånd. Brug den nye Power Mac G4 med SuperDrive til at brænde interaktive DVD'er, der kan afspilles i næsten alle almindelige DVD-afspillere.

Ud over den gode kvalitet, der kan holde folk naglet til deres sæder, giver DVD-formatet mulighed for at tilføje masser af ekstra materiale - f.eks. stillbilleder, interviews, lydklip, kendingsmelodi og udførligt baggrundsmateriale - til dine film og præsentationer.

  SuperDrive
Det revolutionerende SuperDrive
På Power Mac G4-modeller, der er udstyret med det revolutionerende SuperDrive (DVD-R/CD-RW) kan du brænde dine egne DVD-film på 4,7 GB DVD-R-diske. Du kan selvfølgelig også afspille DVD-film med DVD-R/CD-RW SuperDrive.

Med SuperDrive kan du oprette musik-CD'er og arkivere data på CD-RW-diske, men nogen vil sikkert mene, at det seje ved dette drev er muligheden for at fremstille DVD'er. Det er også meget rart, at man ikke behøver at have en mindre teknisk eksamen for at brænde sine egne DVD-Videodiske.

Brænd dine egne diske
Engang skulle man bruge en masse penge, hvis man skulle brænde sine egne DVD Videodiske, som tilmed kunne bruges på almindelige DVD-afspillere. Og derudover tog det som regel en evighed. Sådan er det ikke længere, takket være Power Mac G4 med indbygget SuperDrive (DVD-R/CD-RW).

Power Mac G4 med SuperDrive er det første komplette system, der er til at betale, til fremstilling af DVD'er. Med iDVD, som er installeret ved leveringen, og ekstraudstyret DVD Studio Pro-software er G4 rent faktisk et komplet DVD-produktionsstudie.

iDVD har et vindue, hvor du kan sammensætte DVD-film ved at trække og anbringe med musen. DVD Studio Pro er til gengæld et professionelt program til fremstilling af DVD-film. Programmet indeholder præcise kontrolfunktioner, så selv perfektionister bliver tilfredse med resultatet. Begge programmer indeholder funktioner til QuickTime MPEG-kodning, som har bidraget til at skabe en ny standard inden for DVD-publicering.

En gordisk knude
Forklaring: Udbredelsen af MPEG-kodning, som kræver beregninger, der kunne bruges til en månelanding, har indtil nu været begrænset af en velkendt tommelfingerregel: “Kvalitet, hastighed eller pris - vælg to”.

I praksis betød det, at du kunne købe en hardwarekoder, som kunne fremstille gode resultater i realtid (eller tæt på), men som kostede en mindre formue. Alternativet var softwarekodere. Disse var billigere, men arbejdede til gengæld i sneglefart. Kodningen tog ofte mellem 20 og 100 gange så lang tid som den video, der blev kodet. Prøv at regne efter: I de gode gamle dage før Power Mac G4 med SuperDrive, iDVD og DVD Studio Pro kom på markedet, kunne det tage op til 4 dage at fremstille en DVD med en times spilletid i en acceptabel kvalitet.

Det overraskende ved QuickTime MPEG 2-kodning er, at det giver både god hastighed og en høj kvalitet til en meget overkommelig pris. Det lader sig gøre ved, at teknologien udnytter den enorme processorkraft i PowerPC G4 med Velocity Engine.


. . .
-
 QuickSilver G4
a

-
Juli
2001