iBook med iMovie iBook med iMovie and DV camera
Få et bærbart filmstudie - og en biograf med bred skærm - til at tage med.

fotodigital musikfilm på skrivebordetgrafiktrådløst Internetsoftware

Med op til 6 timers levetid på batteriet og en fantastisk 14,1" skærm, er den nye iBook velegnet til at vise film — eller til at lave film på — uanset hvor du er. Og så let som den er, kan du have den med over alt.

Få en iBook med et kombineret drev, og du har et fint sted at rette opmærksomheden, når du er ude at flyve. Og iBook er også et fantastisk lille studie til selv at skabe film i. Har du et DV-kamera og et FireWire-kabel? iBook leveres med alt det andet, du behøver, for selv at lave film — inklusive programmet iMovie 2, en indbygget FireWire-port, den nødvendige processorkraft og RAM- og harddiskkapacitet nok til at komme i gang.

iMovie Legende let
iMovie 2 er den seneste version af det digitale videoredigeringsprogam skabt, så det er muligt for selv begyndere at komme i gang med at lave film. iMovie gør det muligt at overføre videoklip fra et digitalt videokamera direkte til harddisken via den hurtige FireWire-port på iBook. Du kan redigere og organisere klip til sammenhængende historier, udvide dem med overgange og rulletekster. Og endda tilføje musik og spændende effekter. Og det er ganske enkelt en fornøjelse at arbejde med iMovie - ligesom med iBook.

Brug kun de bedste klip
Det er hurtigt og nemt at udvælge de bedste dele af videooptagelserne, hvad enten det er højdepunkter fra skolekomedien eller fra en fodboldkamp. Derefter kan du klippe optagelserne og sætte dem sammen til en kort, men spændende film. Så nemt er det at fremstille film med iMovie.

iMovie 2 export
Udveksling af film
En af de bedste ting ved selv at lave film er glæden ved at udveksle dem med andre. Men mens iBook er en smart biograf, kan du ikke altid invitere familie og venner over for at se med. Derfor har iMovie 2 udvidede muligheder for eksport af film med forudindstillede QuickTime-formater, som kan lægges ud på Internet, sendes med e-post eller arkiveres på CD-ROM. Og når du tilmelder dig en gratis iTools-konto, kan du bruge HomePage — det brugervenlige værktøj til oprettelse af personlige hjemmesider — til at udgive film på Internet. På den måde kan du dele begivenheder med andre, der bor flere tusinde kilometer væk.

Overfør video til videobånd
Vil du overføre film til et videobånd, som dine venner kan se på fjernsynet? Det eneste, du skal gøre, er at slutte iBook til videooptageren via AV-porten (brug Apples AV-kabel, som er ekstraudstyr). Derefter afspiller du filmen og trykker på optag på videooptageren for at optage dem på VHS-bånd.

 
Licensen til iMovie gælder kun materiale, som ikke er beskyttet af ophavsret, eller som du har ophavsretten til.

Ringenes Herre
Biografen med på rejsen
Hvorfor betale for en transportabel DVD-afspiller med en lille 6" skærm, når du kan se film på en iBook med en fantastisk 12,1" eller 14,1" skærm og et kombineret DVD-ROM-/CD-RW-drev? iBook-skærmen med en opløsning på 1024 x 768 er perfekt til at se DVD-film på, og Apple DVD Player (leveres med iBook) gør det muligt at se film i et vindue eller på hele skærmen.

Vis dine film online
Tilmeld dig iTools, og få en personlig plads på Apples Internetservere. Dette tilbud hedder iDisk, og det er en helt ny måde at dele og arkivere arkiver på via Internet. Det er det perfekte sted at opbevare film, når du er på ferie. Du kan lægge dem ud på Internet hver dag i en videodagbog med daglige opdateringer fra feriestedet. Den hurtige PowerPC G3-processer i iBook sammen med iMovie komprimerer den digitale optagelse og gør filmene så små, at de sagtens kan ses online.

Harddisk Plads nok
iMovie er både let og sjovt at bruge. Du vil måske opleve, at du sidder og laver helt nye funktioner — ikke kun hjemmelavede film. iBook giver pladsen, der skal bruges, med enten en 15 GB eller 20 GB harddisk (og en 30 GB harddisk som ekstra valgmulighed). Og ønsker du at tilføje endnu mere harddiskplads, kan du altid slutte en stor FireWire-disk til iBook.

Overfør digital video med 400 Mbps
iBook leveres med en 400 Mbps FireWire-port (IEEE 1394). Med den enorme båndbredde er FireWire den perfekte grænseflade til digitalt videoudstyr og andet eksternt udstyr med stor ydeevne. FireWire-udstyr kan tilsluttes og afmonteres, uden at du skal lukke computeren ned, og du behøver ikke at bekymre dig om ID-numre, "jumpers", "DIP-switches" og slutstik. Du kan slutte op til 63 serieforbundne enheder til FireWire-porten på iBook. Og ydermere, FireWire-porten i iBook giver op til 6 watt strøm til FireWire-udstyr. Det betyder, at udstyr som eksterne harddiske kan bruges uden en ekstern strømforsyning og at batteriet i en iPod oplades direkte gennem FireWire-porten i iBook. Resultatet er, at du ikke skal bære rundt på ekstra strømledninger.

Formac Studio Videoer fra forrige år
Der er ingen grund til bekymring, selvom du har videomateriale optaget i ældre formater som VHS og 8 mm: Bare brug Formac Studio, til at lave båndene om til redigerbart DV-materiale, og overføre den konverterede video til Final Cut Pro eller iMovie via FireWire-porten på iBook. Det samme glæder materiale i Hi-8-format.


. . .
-
 iBook G3
a

-
14" skærm
2002