OS X. Det er det, der gør en Mac til en Mac.

Fordi vi designer software, der går hånd i hånd med hardwaren, får du et bedre operativsystem.
OS X, der er bygget på et bundsolidt UNIX-fundament, er udviklet til at udnytte
teknologierne i alle nye Macs. Og til at levere den mest intuitive
og bedst integrerede computeroplevelse, du kan forestille dig.

Hardware og software er som skabt til hinanden.

Da softwaren på alle Macs er fremstillet af det samme firma, som også fremstiller selve Mac-computeren, får du et helt integreret system, hvor alt bare samarbejder perfekt. OS X arbejder med processorarkitekturen i din Mac om at levere den bedst mulige ydeevne. Bærbare Macs har et Multi-Touch-pegefelt, hvor du kan knibe, skubbe og trykke dig vej gennem alle programmer på computeren. OS X giver dig lang batteritid ved at dæmpe lysstyrken på skærmen, når der ikke er ret meget omgivende lys, og regulere processoraktiviteten mellem dine tasteanslag.

Nemt at bruge og utroligt effektivt.

Alt fra skrivebordet, som du ser, når du starter din Mac, til de programmer, du bruger hver dag, er udviklet med enkelhed og elegance for øje. Så det er både intuitivt og sjovt at få arbejdet fra hånden. Det kræver selvfølgelig yderst avancerede teknologier at gøre utrolige ting enkle, og OS X er spækket med dem. Det er ikke bare bygget på et bundsolidt, tidstestet UNIX-fundament, der sikrer hidtil uset stabilitet, men leverer også en utrolig ydeevne, smuk grafik og branchens førende understøttelse af internetstandarder.

Designet til sikkerhed.

OS X får ikke pc-vira. Og styresystemet beskytter sig selv mod andre ondsindede programmer – du behøver praktisk talt ikke at foretage dig noget. Da alle Macs leveres med en sikker konfiguration, behøver du ikke at bekymre dig om at ændre nogle komplekse indstillinger for at bevare sikkerheden. Og bedre endnu: OS X sinker dig ikke med konstante sikkerhedsadvarsler og virusscanninger. Apple reagerer hurtigt på trusler fra internettet og leverer automatisk sikkerhedsopdateringer. Og med FileVault 2 i OS X Lion er alle data på din Mac beskyttet af effektiv kryptering.

Bygget til kompatibilitet.

Med fleksibiliteten og kraften ved OS X passer en Mac ind næsten overalt – inklusive Windows-netværk. Vil du overføre filer, billeder eller andre data fra en Windows-computer? Det er nemt med OS X. Og hvis du vil bruge Windows på din Mac, kan du også gøre det. OS X har indbygget understøttelse af den nyeste version af Microsoft Exchange Server, så du kan bruge din Mac hjemme og på arbejdet og holde alle dine beskeder, møder og kontakter samlet på et sted. OS X virker med praktisk talt alle moderne digitale kameraer, printere og andre ydre enheder, uden at du behøver at hente separat software manuelt. Og det kan åbne populære filtyper som JPG, MP3 og PDF samt og Microsoft Word-, Excel- og PowerPoint-dokumenter.

Tilgængelig innovation.

OS X leveres som standard med en lang række hjælpeteknologier, som giver personer med et handicap mulighed for at opleve, hvad en Mac har at byde på, inklusive mange funktioner, som du ikke finder i andre styresystemer – uanset hvor dyre de er. Den indbyggede skærmlæserteknologi VoiceOver, der findes på over 20 sprog, gør det f.eks. muligt for blinde og svagtseende at betjene computeren vha. tastaturkommandoer og bevægelser på et Multi Touch-pegefelt. OS X understøtter også som standard over 40 brailleskærme (inklusive Bluetooth-skærme) og mange andre tilgængeligheds-funktioner, f.eks. dynamisk skærmforstørrelse, afspilning af “closed captions” og en skalerbar skærm.

Stabilt lige fra starten.

Næsten alt, hvad du gør på en Mac – endda hvis du opgraderer til den nyeste version af styresystemet – foregår sikkert og stabilt. OS X kontrollerer dine programmer for at sikre, at de er kompatible og tilsidesætter alle programmer, der er kendt som inkompatible. I tilfælde af at en strømafbrydelse afbryder en installering, kan OS X starte igen uden at miste data. Det bedste af det hele er, at det ikke er nødvendigt at omformatere disken for at opgradere; du beholder alle dine kompatible programmer, filer og indstillinger. Og hvis noget går galt, når du bruger din Mac, kan Time Machine om nødvendigt gendanne dine data.

Leveres med alt.

OS X leveres i en enkelt version, der indeholder en samling af Apple-designede programmer. Med dem kan du ikke bare surfe på nettet, bruge video- og tekstchat, administrere kontakter og udføre daglige opgaver, men du bliver også mere produktiv – og kan more dig mere.