Kontrolcenter. Nogle ting burde altid være lige ved hånden. Og det er de nu.

Kontrolcenter giver dig hurtig adgang til de indstillinger og apps, som du altid helst lige skal bruge med det samme. Swipe nedefra og op på enhver skærm – inklusive låseskærmen – for f.eks. at slå Flyfunktion til, slå Wi-Fi til eller fra eller justere lysstyrken. Desuden finder du også her den helt nye lommelygte. Aldrig har du fået så mange muligheder med et enkelt svirp.

Få gjort, hvad du skal gøre. Hurtigt.

Slå Flyfunktion, Wi-Fi, Bluetooth og 'Forstyr ikke' til eller fra. Lås skærmretningen, eller justér lysstyrken på skærmen. Lyt til en sang, sæt den på pause, eller spring den over. Opret forbindelse til AirPlay-enheder. Og få hurtigt adgang til lommelygte, tidtagning, lommeregner og kamera.

Meddelelsescenter. I dag handler kun om dig.

Meddelelsescenter giver dig besked om nye mails, ubesvarede opkald, hvad du har på huskelister, m.m. Og en ny funktion kaldet 'I dag' giver dig en praktisk oversigt over, ja, dagen i dag. På et øjeblik kan du på din iPhone se, om det er kærestens fødselsdag, eller om du skal have en paraply med ud ad døren, eller om der er forsinkelser i trafikken. Du får endda oplysninger om næste dag. Du kan åbne Meddelelsescenter fra alle skærme, inklusive låseskærmen. Swipe oppefra og ned. Så ved du, hvordan dagen ser ud.

Hvordan ser din dag ud?

'I dag' giver dig et overblik over dagens vigtigste ting. Og et smugkig på i morgen.

Se, hvad du gik glip af.

I de nye oversigter Alle og Ubesvaret kan du se alle dine beskeder eller bare dem, du ikke har gjort noget ved de sidste 24 timer.

Multitasking. Mens du multitasker, gør den det også.

Multitasking har altid været en smart måde at skifte mellem apps på. Nu er det blevet endnu smartere. iOS 7 lærer nemlig, hvornår du vil bruge dine apps, og kan opdatere indholdet, før du starter dem. Så hvis du plejer at tjekke et af de sociale medier hver morgen kl. 9.00, er dit nyheds-feed klart til dig der. Se, det er multitasking i iOS 7. Multitasking ved, hvad du vil gøre, før du gør det.

En smartere måde at multitaske på.

Tryk to gange på Hjem-knappen for at se en oversigt over de apps, du har åbne. Du kan lukke en app bare ved at swipe den op og væk.

Planlagte opdateringer.

iOS planlægger intelligente opdateringer, så de sker, når det er mest effektivt. F.eks. når din enhed er tændt og tilsluttet et Wi-Fi-netværk. På den måde undgår du at bruge unødvendig strøm fra batteriet.

Kamera. Lige de formater, du har brug for. Lige ved hånden.

Kamera-appen i iOS 7 giver dig forskellige optageformater – stillbillede, video, panorama og nu også kvadrat. Med et swipe kan du skyde, hvad du vil, som du vil.1 Hurtigt. Og de nye filtre giver dig endnu flere muligheder med hvert enkelt billede. Giv det et retro-look. Giv det kontrast.
Eller skift til sort og hvid. Det er dig, der bestemmer.

Video

Panorama

Fotos. Livet er fyldt med særlige øjeblikke. Ligesom dit fotoalbum.

Nu er det hurtigere, nemmere og mere hyggeligt at scrolle gennem alle dine øjeblikke. Dine billeder og videoer kan nu samles i grupper baseret på tid og sted. Grupperne hedder Samlinger, Øjeblikke og År. Tryk på År, så fyldes skærmen med alle dine billeder og videoer. Hvert år indeholder Samlinger, f.eks. din tur til San Francisco. Og i den samling er der bestemte Øjeblikke – billederne fra Union Square, videoer fra AT&T Park. På den måde kan du hurtigt finde et bestemt skud fra et bestemt tidspunkt eller et bestemt sted.

I samlingen.

Tryk på en Samling, f.eks. “Hawaii”, og se billeder fra ferien organiseret i Øjeblikke i forhold til dato og sted.

Året og årene, der gik.

Tryk på oversigten År, og få et imponerende overblik. Alle billeder og videoer, du har taget, vises på skærmen – næsten som et kunstværk.

iCloud-fotodeling.

Med iCloud kan du dele de øjeblikke, du holder af, med dem, du holder af, ved at lave en fælles fotostream. De kan lægge billeder, videoer og kommentarer på din stream, og det hele vises automatisk på alles iOS-enheder. I den nye oversigt Aktivitet kan du se de nyeste opdateringer fra alle dine fælles streams på ét sted.

AirDrop. Smid, hvad du har.

Det er o.k. at kunne sende et billede eller dokument til andre i en besked eller mail. Men hvis den anden person er lige ved siden af dig, føles det pludselig lidt for omstændeligt at skulle sende en besked eller mail. Det er her, AirDrop til iOS kommer ind i billedet. Funktionen gør det hurtigt og nemt at dele billeder, videoer, kontakter – og alt andet fra alle apps, der indeholder Del-knappen. Tryk bare på Del, og vælg den person, du vil dele med. AirDrop klarer resten via Wi-Fi og Bluetooth. Det kræver ingen indstillinger. Og overførsler krypteres, så det, du deler, er beskyttet.3

Del med en anden. Eller med mange.

Med AirDrop kan du dele et billede eller en video med en bestemt person eller flere, hvis du vil. Du skal bare trykke på 'Del', vælge, hvem du vil dele med, og lade AirDrop gøre resten.

Gør opmærksom på dig selv. Eller lad være.

Du vises automatisk i AirDrop hos de kontakter, der bruger iOS 7. Men du kan også gøre dig selv synlig for alle i nærheden, der bruger iOS 7, eller helt usynlig. Det kræver kun et tryk i Kontrolcenter.

Fil modtaget.

Modtagere kan vælge at gemme det, du sender. Når de gør det, gemmes indholdet der, hvor det skal være – et billede i Fotos, et kort i Passbook, en kontakt i Kontakter osv.

Safari. Se mere af nettet. Helt enkelt.

Browservinduet er større, bedre og smukkere med Safari i iOS 7. Knapper og f.eks. baren med det kombinerede søgefelt er skjult, indtil du scroller for at vise dem. Så du kan se mere indhold end nogensinde på skærmen. Og med et swipe til højre eller venstre kan du gå en side frem eller tilbage. Det hele er designet, så der ikke kommer noget i vejen.

Kombineret søge- og adressefelt.

Skriv en URL-adresse eller et søgeord i det kombinerede søge- og adressefelt, så foreslår Safari automatisk de bedste søgeresultater. På den måde finder du hurtigt den rigtige side.

Ny faneoversigt.

Få en oversigt over de websider, du har åbne, så du nemt kan skifte imellem dem. Du kan lukke en side ved at swipe den ud til siden.

Delte henvisninger.

Se alle URLs i dit Twitter-feed, hvem der har tweetet dem, og hvad de tweetede om dem.

Læseliste.

Det er hurtigt og nemt at læse artiklerne på din læseliste. Du scroller nemt fra den ene til den anden.

iCloud Keychain.

Der er meget på nettet, der kræver adgangskoder. Nu kan iCloud huske dine kontonavne, adgangskoder og kreditkortnumre for dig. Og Safari indtaster dem automatisk, når du skal logge ind på et website eller handle på nettet. Det fungerer på alle dine godkendte iOS 7-enheder og på Mac-computere med OS X Mavericks. Og med 256 bit AES-kryptering er det meget sikkert.

Password Generator.

Når du opretter en ny konto, kan du få Safari til at lave en unik kode, der er svær at gætte. Og huske den for dig.

App Store. Den rette app til det rette sted.

'I nærheden' er en ny funktion i App Store-appen i iOS 7. Den kan vise dig en samling apps, der er relevante i forhold til det sted, hvor du befinder dig lige på det tidspunkt. En anden hedder 'Børn', som fremhæver de bedste apps til børn efter alder. iOS 7 holder også dine apps opdaterede automatisk, så du ikke skal bekymre dig om det. Det betyder også, at du slipper for den lille røde etiket, der tidligere har bedt om din opmærksomhed.

Hvad er populært i nærheden?

Uanset hvor du er – f.eks. på Louvre – kan du trykke på 'I nærheden', hvorefter der vises en liste over apps, som kan være nyttige for dig.

Find de bedste apps til børn.

Nu kan forældre og lærere hurtigt finde apps, der er perfekte til børn. Tjek den nye kategori 'Børn', hvor der findes et passende udvalg af apps til forskellige aldersgrupper.

Find min iPhone. Og hvis du ikke kan, så findes det her.

Det er ærgerligt at miste sin iPhone. Heldigvis kan Find min iPhone hjælpe dig med at få den tilbage. Men hvis det ikke sker, gør nye sikkerhedsfunktioner i iOS 7 det sværere for alle andre end dig at bruge eller sælge enheden. Nu kræver det dit Apple-id og din adgangskode at slå Find min iPhone fra eller slette enheden. Find min iPhone kan også stadig vise en meddelelse, endda efter at enheden er blevet slettet. Og dit Apple-id og adgangskoden kræves, før den kan aktiveres igen. Det betyder, at din iPhone stadig er din iPhone. Uanset hvor den er.4

Besked på låseskærmen.

Selv efter en ekstern sletning kan Find min iPhone blive ved med at vise en besked med dit telefonnummer på låseskærmen.

Din iPhone er kommet hjem.

Hvis du får din iPhone tilbage, efter at du har slettet den, skal du bare skrive dit Apple-id og din adgangskode for at aktivere den igen.

iOS 7 og erhvervslivet.

iOS 7 indeholder mange nye funktioner, der er designet til at gøre det nemmere for virksomheder at lade medarbejderne bruge iOS-enheder. Funktioner som bedre beskyttelse af arbejdsdata og personlige data, administration af app-licenser, problemfri deltagelse i administration af mobile enheder, trådløs konfiguration af apps, understøttelse af log ind i ét trin i virksomheder og standardbeskyttelse af data i apps fra tredjeparter.

iOS 7 og udviklere

Med iOS 7 SDK kan udviklere få deres programmer til at udnytte alt det, iOS 7 tilbyder. F.eks. nye API'er til multitasking, der holder apps opdaterede, mulighed for at føje realistiske bevægelser til apps ved hjælp af UI Dynamics, understøttelse af AirDrop m.m. Hent et SDK i dag, og gør dine apps bedre end nogensinde. Læs mere