Power Mac G4 Cube

iTunesiTunes
This supercomputer is ready to rock.
 
Tech SpecsG4 ProcessorDesktop MoviesGraphics AccelerationSoftwareDigital Music 
 
Harman Kardon-højttalersystem
De samme kompromisløse krav til ydeevne, som banede vejen for Power Mac G4 Cube, gjorde sig også gældende i udviklingen af disse Harman Kardon-højttalere i Apple-design.
 
harman/kardon
 
Disse højttalere er små og fylder næsten ingenting, men lad dig ikke narre af størrelsen. Disse helt igennem digitale skønheder dækker frekvensområdet fra 80 Hz til 20 KHz, hvilket enhver hifi-ekspert vil kunne bekræfte er højst usædvanligt for højttalere af denne størrelse. Den digitale Tripath-forstærker smækker 20 watt lyd ud (10 watt pr. kanal) over et stort dynamisk område. Resultatet? En smuk rund lyd.
 
Harman/Kardon Speakers
Alt kommer til at lyde som skøn musik
Til forskel fra PC-højttalere, som ofte giver så meget baggrundsstøj, at det suser i dem, selv når de bare står på skrivebordet, er disse Harman Kardon-højttalere utroligt støjfri. Det skyldes, at lydsignalet er 100% digitalt fra Power Mac G4 Cube via forstærkeren til højttalerne, så den rene digitale lydkvalitet fra CD'er, DVD'er og Power Mac G4 Cube selv bevares hele vejen til højttaleren. Så lyder alt som sød musik.

 
Med et internt CD-RW-drev, Harman Kardon-højttalere og Apples iTunes-software er Power Mac G4 Cube perfekt til musikelskere med brændende ambitioner.
 
iTunes forvandler Power Mac G4 Cube til en effektiv digital jukebox - dog med en række funktioner, som du aldrig har kunnet finde i nogen jukebox. Når du bruger iTunes på G4 Cube, kan du konvertere sange fra musik-CD'er til MP3-formatet, arkivere hele det digitale musikbibliotek på ét sted, oprette personlige spillelister samt lytte til hundredvis af Internetradiostationer. Det bedste er muligvis, at du kan brænde CD'er, som kan afspilles på G4 Cubes fantastiske lydsystem - eller i bilen eller på stereoanlægget hjemme i stuen.
 
iTunes
 
Deltag i MP3-revolutionen
Med Power Mac G4 Cube og iTunes kan du deltage i den revolution, som er ved at omstrukturere musikindustrien. MP3 (Moving Picture Experts Group Audio Layer 3) er en effektiv teknologi til komprimering og kodning af lydarkiver. MP3 komprimerer lydarkiver i CD-kvalitet til en tiendedel af deres oprindelige størrelse med et meget lille tab i kvalitet. MP3 virker ved at skære de dele af signalet, som ikke opfattes af det menneskelige øre, væk. Med andre ord fjernes det digitale affald fra musikken.
 
Kom i gang med at komprimere
Det er her, iTunes kommer ind i billedet. Med iTunes kan du oprette et digitalt musikbibliotek ved at konvertere musik fra CD'er til MP3-format i høj kvalitet - så kan du lytte til musikken, når det passer dig, og i den rækkefølge, du ønsker. Hvis du vil overføre sange til biblioteket, skal du blot sætte en CD i G4 Cubes indbyggede CD-RW-drev og vælge de sange, du er intereseret i - og så skal der komprimereres musik.
 
Let ’er rip
 
iTunes er som standard indstillet til at komprimere med 160 kbps (KB pr. sekund). Du kan ændre denne indstilling til et lavere tal, så der kan klemmes flere numre sammen på en CD, eller til et højere tal, så gengivelsen af originalen er så god, at det vil være umuligt for de fleste mennesker at skelne mellem det komprimerede MP3-arkiv og den originale indspilning på CD'en.
 
En almindelig sang på 5 minutter fylder typisk 44 MB på en CD. Hvis du komprimerer denne sang til MP3-format med 160 kbps, formindskes arkivet til ca. 6 MB. Med andre ord kan du arkivere mange flere sange i det digitale musikbibliotek - og få plads til flere sange i en MP3-afspiller.
 
Når du har oprettet forbindelse til Internet
Det bliver for alvor sjovt, når du har oprettet forbindelse til Internet. Hold øje med, hvad der sker i iTunes, når du sætter en CD i G4 Cubes CD-RW-drev. Når CD'en aktiveres, søger iTunes øjeblikkeligt efter oplysninger om kunstner, album og de enkelte spor på albummet.

Apple Studio Display
 
USBs magt
Den digitale forstærker, som bruges til G4 Cube-højttalerne, er mindre og mere effektiv end en almindelig analog forstærker. Det betyder, at højttalerne kan få strøm direkte fra en af de to USB-porte på G4 Cube eller en Apple-skærm med ADC-stik i stedet for at få strøm fra en separat strømforsyning. Og da disse højttalere er eksterne, betyder det, at du kan placere dem, hvor det passer dig bedst.
 
Begyndelsen på et digitalt musikbibliotek
CD StackHvor får du fat i alle sangene til et digitalt musikbibliotek? Du ejer sikkert bunkevis af musik-CD'er. Du har muligvis fundet ud af, at mange af disse CD'er indeholder et eller højst to numre, som du virkelig kan lide. Sandheden er, at hvis du ville tage de 100 sange, som du bedst kan lide med på ferie, ville du være nødt til at tage næsten lige så mange CD'er med. Nu kan du med hjælp fra Power Mac G4 Cube og iTunes nøjes med at optage de numre, du vil høre, og i den rækkefølge, du vil høre dem i.
 
 

. . .
-
 PowerMac G4 Cube
a
www.AppleMuseum.dk
450 MHz - Maj 2001
2001