Power Mac G4 Cube

Power Mac G4 Cube Oni
 
Graphics with a kick.
 
Tech SpecsG4 ProcessorDesktop MoviesGraphics AccelerationSoftwareDigital Music 
 
NVIDIA GeForce2 MX
Med NVIDIA GeForce2 MX-grafikenheden får du en række nye avancerede muligheder på Macintosh-platformen, f.eks. "hardware transform and lighting" (T&L), skyggeeffekter på hvert enkelt punkt og fantastiske 3D-effekter med høj opløsning. Transformationer - matematiske beregninger, som definerer geometriske objekters placering, størrelse og retning på den todimensionale skærm, kræver en utrolig masse beregninger med flydende komma.
 
NVIDIA GeForce2 MX-grafikacceleratoren overtager beregningen af transformationer og lyseffekter fra computerens processor, så beregningen af objektkollisioner, bevægelsesalgoritmer og realistiske fysiske forhold forbedres. Kurver får en mere realistisk facon, personers led bevæger sig mere naturligt, og hele spilleoplevelsen bliver bedre og mere spændende.
 
Apple Display Connector (ADC)
Power Mac G4 Cube kan sluttes til en af de tre fantastiske skærme med ADC-stik (Apple Display Connector). ADC-stikket sørger for, at der ikke er rod på skrivebordet ved at samle strøm, video- og USB-signaler i et enkelt tyndt kabel. Computeren leveres også med et almindeligt VGA-stik med 15 ben.
 
OpenGL
G4 Cube er udstyret med solid understøttelse af OpenGL, en standard, som sikrer en høj kvalitet af billedgengivelse, overførsel af mønstre og helt utrolige 3D-effekter.
 
Vil du se denne supercomputer bevise sit værd, når det gælder grafiske detaljer? Så behøver du blot at åbne et stort billedarkiv i Adobe Photoshop eller starte et af de nye spil, f.eks. Oni.
 
Det er et sandhedens øjeblik, hvor supercomputerne vil skille sig ud fra resten af feltet. Professionelle grafikprogrammer som Photoshop og grafikkrævende 3D-spil som Oni giver nemlig computerens processor og grafikkort den mest anstrengende styrkeprøve, man kan forestille sig. Og det er her, hvor du virkelig kan se, hvad Power Mac G4 Cube duer til.
 
PowerPC G4 processorDrivkraften i Power Mac G4 Cube er en 450 MHz PowerPC G4-processor med Velocity Engine, den samme processor som leverede supercomputere til skrivebordet med Power Mac G4. G4 Cube er udstyret med solid understøttelse af OpenGL, en standard, som sikrer en høj kvalitet af billedgengivelse, overførsel af mønstre og helt utrolige 3D-effekter.
 
Råstyrken kan også ses. I en test tog det kun en 500 MHz G4 Cube 46,9 sekunder at fuldføre otte almindelige funktioner i Adobe Photoshop. Det tog en 1 GB Pentium III-baseret PC 60 sekunder at udføre de samme funktioner.
 
Power Mac G4 Cube er nemlig kampklar til spil, hvor du sidder på kanten af stolen. Arkitekturen på hovedkortet er f.eks. designet til at give den højest mulige ydeevne. G4 Cube er udstyret med en hukommelsesbus med stor båndbredde og en Ultra ATA/66-grænseflade, som giver hurtigere adgang til harddisken, FireWire og USB.
 
Du kan sætte masser af ekstra RAM i G4 Cube. Power Mac G4 Cube, som er udstyret med 128 MB ved leveringen, understøtter op til 1,5 GB PC100 SDRAM RAM (maks. 999 MB pr. spil eller program). Du kan selv sætte ekstra hukommelse i computeren uden brug af noget værktøj. Det tager kun et øjeblik.
 
Den er propfuld
Mac har altid været kendt for dens lækre grafik. I Power Mac G4 Cube er de grafikegenskaber blevet tunet til fænomenale højder. G4 Cube leveres med en speciel AGP 2X-grafikplads, som fyldes helt ud af et ATI RAGE 128 Pro-grafikkort.
 
I hjertet af ATI RAGE 128 Pro gemmer sig den enestående 128-bit SuperScalar-gengivelsesarkitektur, som er udformet til meget hukommelseskrævende miljøer, og som har en fænomenal hastighed. AGP giver spillene mulighed for at bruge computerens hovedhukommelse som en naturlig udvidelse af grafikkortet til oplagring af visuelle elementer, som f.eks. mønstre, og på den måde levere en enestående spiloplevelse. SMT (Single-Pass Multi-Texturing) giver avancerede 3D-effekter, som f.eks. mønstre, lys og skygger, og der kommer yderligere kraft fra kredsens dobbeltbuffer-arkitektur, som bruger bufferen til mønster og punkter for at øge den effektive hukommelsesbåndbredde og presse processoren til at yde lidt mere. RAGE 128 Pro har forresten 16 MB SDRAM.
 
G4 Cube er udstyret med et ADC-stik, så du nemt kan tilslutte en ny Apple-skærm, og et VGA-stik, som kan bruges til skærme fra andre producenter. Nu kan du roligt hærge inden for de sikre rammer som Power Mac G4 Cube giver. Dog kun efter arbejdstid, ikke?
 
Næste niveau
Hvis du er ude på at snyde dig til en fordel, bør du overveje at investere i NVIDIA GeForce2 MX-grafikenheden med 32 MB SDRAM eller ATI RADEON-grafikkort med 32 MB DDR RAM. Giv agt, når disse kort er i brug.
 
NVIDIA GeForce2 MX udfører geomteriske beregninger med en hastighed, som ville få Pythagoras' hoved til at dreje rundt - 20 millioner trekanter pr. sekund. Når du spiller 3D-spil med en høj opløsning, overtager denne grafikaccelerator i praksis beregningen af transformationer og lyseffekter fra G4 Cubes processor, så beregningen af objektkollisioner, bevægelsesalgoritmer og realistiske fysiske forhold forbedres. Resultatet er, at helhedsindtrykket, når du spiller, er mere realistisk. Det går også hurtigere. I Apples test med spillet Quake III Arena leverede 500MHz Power Mac G4 Cube med et VIDIA GeForce2 MX grafikkort ved en opløsning på 1024 x 768 52 billeder pr. sekund mod kun 44 billeder pr. sekund med en 1,5 GHz Pentium 4 med NVIDIA GeForce2 MX.
 
Den avancerede grafikprocessor ATI RADEON har 32 MB DDR-hukommelse (double data rate) til dobbelt så stor båndbredde og den bedste hastighed til overførsel af grafik. RADEON benytter ATI Charisma Engine, der kan beregne 30 millioner trekanter pr. sekund, og det er den første avancerede grafikprocessor, som overskrider den magiske gigatex-grænse - gengiver 1,5 gigatex pr. sekund. Og selvfølgelig kan du købe processoren til Power Mac G4 Cube.
 
ATI Radeon
 
Er du ude efter at få en ekstrem stor grafisk ydeevne til G4 Cube? ATI RADEON udnytter til fulde fordelene ved Apples avancerede programmeringsgrænseflade i OpenGL. Kortet er også ideelt til krævende opgaver som f.eks. 3D-modellering, geometriske beregninger og - rigtigt gættet - spil.
 
Den avancerede ATI RADEON-grafikprocessor med 32 MB DDR-hukommelse (Double Data Rate) benytter ATI Charisma Engine (der kan beregne 30 millioner trekanter pr. sekund) til den realistiske gengivelse af 3D-grafik med 32 bit farver i en fantastisk fart. ATI RADEON er den første avancerede grafikprocessor, som overskrider den magiske gigatex-grænse (gengiver 1,5 gigatex pr. sekund). Det betyder selvfølgelig, at effekterne bliver endnu mere realistiske på Power Mac G4 Cube.
 
iDisk Album
 
Vis digitale billeder på Internet
Tilmeld dig iTools*, Apples gratis pakke med Internettjenester, så du kan sende digitale billeder til familie og venner via e-post eller dele billeder med millioner af mennesker via Internet. Med iTools kan du vha. HomePage oprette et websted ved at pege og klikke, eller du kan få en personlig e-postkonto med domænenavnet mac.com. Med Mac OS 9.1 (installeret på Power Mac G4 Cube ved leveringen) kan du tilmelde dig iTools via Indstillingassistent.
 
Canon Digital ELPH
 
Et digitalt mørkekammer
Hvis du har brugt et digital kamera i et stykke tid, har du muligvis lagt mærke til, at punkterne i billederne er ved at blive så små, at de begynder at se professionelle ud. Arkiver billederne, og brug harddisken som digitalt fotoalbum og mørkekammer. G4 Cube er fremragende, hvis du vil retouchere, forstørre, formindske eller beskære billeder i programmer som Photoshop.

* iTools findes kun på engelsk.
 

. . .
-
 PowerMac G4 Cube
a
www.AppleMuseum.dk
450 MHz - Maj 2001
2001