iMac • 500 - 700MHz

iMac The coolest way to burn CDs.
Headphones.
 
Tech SpecsDigital MusicDesktop MoviesGraphics AccelerationSoftwareWireless
 
Overfør, sammensæt, brænd - og så er du klar til at rokke. Den nye iMac er udstyret med iTunes, Harman Kardon Odyssey-lydsystem og et CD-RW-drev til brænding af musik-CD'er.
 
CD-Rs iTunes forvandler iMac til en musikmaskine. Med iTunes kan du konvertere sange fra musik-CD'er til MP3-format, lagre et helt digitalt musikbibliotek på et og samme sted, oprette dine egne spillelister, hvor du bestemmer rækkefølgen på numrene, og stille ind på Internet-radiostationer ved hjælp af en Internetforbindelse via modem, Ethernet, eller trådløs AirPort-teknologi. Det bedste af det hele er muligvis, at du kan bruge iMacs CD-RW-drev til at brænde musik-CD'er, som du kan lytte til i Harman Kardon Odyssey-højttalersystemet — eller på stereoanlægget i bilen eller hjemme i stuen.
 
Deltag i den digitale musikrevolution
iTunes arbejder med musikformatet MP3 (Moving Picture Experts Group Audio Layer 3), hvilket betyder, at du er med helt fremme i den digitale musikrevolution. MP3 komprimerer lydarkiver i CD-kvalitet til en brøkdel af deres oprindelige størrelse med et meget lille tab i kvalitet.

Visualizer. Se musikken
Brug iTunes som et kommandocenter til digital musik. Når du afspiller almindelige musik-CD'er, giver iTunes dig mulighed for at afspille numrene i tilfældig rækkefølge, gentage numre (eller hele CD'er) eller slappe af med en visuel funktion, som viser flydende grafik i en fremragende visuel fortolkning af musikken.
 
Spil sange i den rækkefølge, du ønsker
Med iTunes får du frihed til at spille sangene i den rækkefølge, du bedst kan lide, i stedet for den rækkefølge, de har på CD'en. Frihed til at blande kunstnere og musikalske genrer, som du har lyst til. Frihed til at oprette dine egne musik-CD'er*. Frihed til at lægge mere end 100 sange i MP3-format på én CD.

iTunes indeholder et kodningsværktøj med en meget høj kvalitet, hvilket giver mulighed for at importere musik fra CD'er og konvertere det til MP3-arkiver, som kan arkiveres på iMac. Med iTunes kan du oprette et digitalt musikbibliotek ved at konvertere numre fra CD-samlingen til MP3-arkiver i en høj kvalitet, så kan du lytte til dem, når du har lyst og i den rækkefølge, der passer dig.

Lynhurtig og ubegrænset kodning
Hvis du vil føje en sang til biblioteket, skal du blot sætte en CD i iMac'ens indbyggede CD-RW-drev og vælge de sange, du er interesseret i - og derefter konvertere dem til MP3-formatet. Kodningen foregår lynhurtigt. Med en PowerPC G3-processor, som arbejder med en hastighed på op til 700 MHz, kan iMac importere sange med en hastighed som er mange gange hurtigere, end det tager at afspille selve sangen.

Du kan importere musik fra lige så mange CD'er, du ønsker, og i modsætning til andre programmer er der ingen forudbestemte begrænsninger: Med iTunes kan du kode lige så mange numre, du ønsker, i den kvalitet, du ønsker.

Speaker Harman Kardon Odyssey-højttalersystem
iMac leveres med Harman Kardon Odyssey-højttalersystem som standardudstyr. I hjertet af Odyssey-lydsystemet er en enestående transducer. Odyssey-transduceren udsender høje frekvenser som en diskant og leverer en imponerende dybde i lydbilledet. Selvom den kun har en diameter på 34 mm, leverer Odyssey-transduceren en baskvalitet, man normalt kun hører i professionelle højttalere (eller i de afdæmpede gemakker på luksusbiler). Frekvensgangen er også blevet forøget - til et område på hele otte oktaver (meget mere end nogen diva kan overkomme). Resultatet? Lyd, som fylder rummer og overvælder dine sanser.

iTunes kan bruges til at reproducere materiale. iTunes giver kun licens til at reproducere materiale, som ikke er beskyttet af ophavsret, materiale, som du har ophavsretten til, eller materiale, som du ifølge lovgivningen har lov til at reproducere.
iTunes Library
Et digitalt musikbibliotek
Hvis du har en anseelig samling CD'er, kan det være svært at finde et gammelt yndlingsnummer. Glem alle dine bekymringer, for nu er der hjælp at hente: iTunes katalogiserer oplysningerne om de forskellige numre i musikbiblioteket, så du kan finde dem med det samme. Du skal blot skrive de første bogtaver i navnet på kunstneren, sangen, albummet eller en anden oplysning om sangen. Hver gang du skriver et bogstav, opdateres listen med sange, så kun de sange, der passer til søgningen, vises. Det betyder, at du hurtigt vil kunne finde et nummer, selvom harddisken er proppet med flere tusinde sange.

Rio 800 MP3 PLayer MP3-afspillere
iTunes understøtter de mest populære MP3-afspillere (herunder modeller fra Creative Labs og SonicBlue/Rio). Du skal bare tænde for MP3-afspilleren og slutte den til den indbyggede USB-port på iMac. iTunes registrerer automatisk, at MP3-afspilleren er sluttet til, og viser, hvad den indeholder.
 
iTunes CDDB
Gæt en sang
Prøv at se, hvad der sker, når du opretter forbindelse til Internet. I de fleste MP3-programmer skal man selv indtaste kunstnernavn samt titel på album og de enkelte numre, fordi disse oplysninger kun findes på meget få musik-CD'er. iTunes sparer dig for dette arbejde, fordi programmet automatisk henter oplysningerne direkte fra GraceNotes database.
 

. . .
-
iMac
a
www.AppleMuseum.dk
Juli
2001