Apple opfandt betegnelsen det digitale samlingspunkt - et begreb, der placerer iMac centralt i din digitale livsstil. Rent faktisk kan man sige, at Apple med programmer som iMovie, iDVD, iTunes og iPhoto på iMac — oven på et moderne operativsystem, der indeholder mange af de teknologier, der driver selve Internet — har hjulpet til med at muliggøre denne livsstil.

Det perfekte grundlag for den digitale livsstil
iMac indeholder en række hardware- og softwareforbedringer, hvoraf selve styresystemet måske er den mest markante. Mac OS X er det perfekte grundlag for den digitale livsstil. Som det mest avancerede og intuitive operativsystem i verden kombinerer Mac OS X bundsolid pålidelighed med den elegante enkelthed, der er kendetegnende for Macintosh.


Den imponerende nye Aqua-grænseflade er yderst interaktiv og nem at lære at bruge, og den gør det nemmere at få adgang til programmer, arkiver, eksterne enheder og Internet. Mac OS X gør det nemt at tilslutte de mest populære FireWire- og USB-enheder. Og fordi softwaren til mange populære digitale kameraer, DV-kameraer og printere er indbygget i Mac OS X, genkender operativsystemet disse enheder, så snart du slutter dem til iMac.

Mac OS X benytter rigtig "multitasking", hvilket lader dig gøre mere end en ting ad gangen. Du kan for eksempel handle online, samtidig med at du brænder en CD, eller tjekke din e-post, imens du redigerer en film. Det er en god ting, for med den unikke kombination af hardware og software, som er indbygget i iMac, vil du sandsynligvis gøre meget mere end en ting ad gangen.

Introducerer iPhoto
iPhoto lader dig importere dine billeder fra dit digitale kamera og organisere, redigere og forbedre dem, samt dele dem med andre på en række spændende måder. Brug iPhoto til at oprette et album: Vælg det tema og udseende, du kan lide, og tilføj titler og tekst for at fortælle din historie eller beskrive dine billeder. Hvis der er sluttet en printer til iMac, kan du udskrive dine billeder og tage dem med ned i det lokale kopicenter for at få dem indbundet.

Digital musik på iMac
Programmet iTunes , der er fremstillet til at hjælpe dig med at styre hele din digitale musiksamling, giver dig nemme redskaber til at organisere og afspille dine favoritnumre, oprette spillelister og brænde dine egne personlige CD'er ved nemt at trække og anbringe numre. iTunes kan importere numre fra en musik-CD og konvertere dine favoritsange til MP3-arkiver, hvorefter de gemmes på harddisken på iMac, så du uafbrudt kan lytte til timevis af musik*. iTunes indeholder crossfade- og lydforbedringsfunktioner, hvilket giver dig mulighed for at optimere lydafspilningen vha. over 20 forskellige foruddefinerede equaliserindstillinger. Du kan også manuelt kalibrere lyden ved at justere de individuelle frekvenser på equalizerens 10 bånd og gemme indstillingerne til senere brug. iTunes giver dig ligeledes mulighed for at finde og lytte til hundreder af Internet-radiostationer.

Fremstil dine egne filmiMovie 2,Apples prisbelønnede digitale videoredigeringssoftware, omdanner iMac til en sand filmmaskine. iMovie understøtter de fleste typer af DV-kameraer og kan overføre video og lyd i høj kvalitet fra et kamera direkte til iMac via et FireWire-kabel. I iMovie skal du blot pege og klikke med musen for at beholde de spændende dele af filmen, klippe de kedlige udsnit væk og tilføje overgange, musik, specielle effekter og titler. Vil du publicere filmen på Internet? Du behøver blot at tilmelde dig en iTools -konto og bruge Apples Homepage-program til at fremstille din helt egen hjemmeside. HomePage gør det nemt at fremstille flotte hjemmesider i en fart - også selv om du aldrig har prøvet det før.

FremstilDVD'ermediDVDi
Macmodellen med SuperDrive indeholder også Apples iDVD 2- software. Den nyeste version af Apples banebrydende DVD-værktøj gør det nemt at fremstille og brænde dine egne, personlige DVD'er - indeholdende animerede menuer - der kan afspilles på de fleste almindelige DVD-afspillere. iDVD indeholder en række professionelt fremstillede knapper og baggrunde, men du kan også fremstille dine helt egne menuer med helt op til seks navigeringsknapper og baggrunde ud fra dine egne billeder og videoklip. En enkelt DVD-disk kan indeholde helt op til 90 minutters video af høj kvalitet eller tusindvis af billeder, hvilket gør den til det ideelle medium til distribution af de film, den musik og de digitale billedalbum, du fremstiller på iMac. Vil du fremstille et lysbilledshow med underlægningsmusik i DVD-format? Det har aldrig været lettere. Du behøver blot at trække og anbringe dine digitale fotografier i iDVD.

* Licensen til iTunes gælder kun til materiale, som ikke er beskyttet af ophavsret, materiale, som du har ophavsretten til, samt materiale du har tilladelse til at reproducere. Stjæl ikke musik.


 player
sFremstil DVD'er, som alle kan afspille
iDVD gør det nemt at fremstille dine egne DVD-Video-diske, som kan afspilles på de fleste almidelige DVD-afspillere. Et enkelt klik på knappen Brænd klarer nemt opgaven. Den kombinerede styrke af den forbedrede MPEG-kodning i iDVD, af SuperDrive og opbygningen af Mac OS X muliggør kodning og diskbrænding i baggrunden. Med andre ord: Du kan fortsætte med at bruge iMac, imens du brænder en DVD-disk.

Din helt egen biograf
Hvorfor købe en transportabel DVD-afspiller med en lille 6" skærm, når du kan se dine film på en knivskarp 15" skærm og et DVD-ROM/CD-RW eller DVD-R/CD-RW SuperDrive? Opløsningen på 1024x768 på iMac-skærmen er perfekt til at se DVD-film, og Apples DVD Player (der er installeret på iMac) giver dig mulighed for at afspille film enten i et vindue eller ved at bruge hele skærmens størrelse.

Synkroniser din iPod
Når du slutter iPod til iMac-computeren, overføres alle sange og spillelister automatisk fra iTunes via det lynhurtige FireWire-kabel. Tag derefter kablet ud, og iPod vil indeholde helt op til 1000 sange - og så kan den endda være i lommen. Når du atter tilslutter iPod, opdaterer iTunes automatisk de ændringer, du har foretaget siden sidst. Kun de album og spillelister, du har ændret eller tilføjet, vil blive overført.

Nu skal du barehøre
Den nye iMac giver dig en lydoplevelse, som var det et stereoanlæg. Superb lyd kræver imidlertid en kraftfuld forstærker, og i den nye iMac er der netop derfor indbygget en digital lydforstærker med hele 18 W. Gennem Apple Pro-højttalerne omsættes denne kraft til perfekt lyd. Ved hjælp af Harman Kardons Odyssey-lydteknologi gengiver Apple Pro-højttalerne hi-fi digital lyd over et bredt dynamisk spektrum (fra 80 Hz til 20 kHz). Apple Pro-højttalerne leveres med to af iMac-modellerne og kan købes separat til den tredie. iMac leveres naturligvis også med et stik til høretelefoner, så du kan lytte til dine favoritmelodier uden at vække naboerne.

Organiser din hverdag
Benytter du en Palm OS-baseret digital assistent til at planlægge og holde styr på, hvad der sker i dit liv? Så bør du slutte din PDA til iMac og opleve de mange nye fordele.

Trådløsforbindelse til Internet
En smuk computer har man mere lyst til at vise frem end en gammeldags, kedelig computer. Heldigvis kan du stille din iMac overalt i huset, idet du ikke er bundet af, hvor det næmeste telefonstik er. Det gøres nemt med AirPort, der gør det muligt at slutte computeren til Internet op til 50 meter væk fra en AirPort-base - uafhængigt af vægge - og helt uden besværlige kabler.


. . .
-
iMac2
a

-
januar
2002