Brænd DVD'er dobbelt så hurtigt.


ArkitekturSuperdrive

Power Mac G4 med SuperDrive var det første økonomiske professionelle system, der kunne håndtere DVD-fremstilling fra start til slut. Det er det faktisk stadig, men nu brænder det legendariske SuperDrive (DVD-R/CD-RW) DVD-R-diske med 4x hastighed. Og da Apples brugervenlige program iDVD følger med, kan du brænde dine egne DVD'er, så snart du har pakket computeren ud - eller forvandle Power Mac G4 til et DVD-produktionsstudie vha. programmet DVD Studio Pro (ekstraudstyr).

SuperDrive er et standarddrev, som kan læse diske i dusinvis af CD- og DVD-formater. Som vi skrev ovenfor, brænder SuperDrive nu DVD-R-diske med 4x hastighed, læser DVD'er med 12x hastighed, brænder CD-R-diske med 16x og CD-RW-diske med 8x hastighed og læser CD'er med 32x hastighed. Det er den suverænt letteste måde at fremstille CD'er og DVD'er, som kan afspilles i de fleste almindelige DVD-afspillere.



Arkivering af data på CD og DVD
SuperDrive er også ideel til hyppig sikkerhedskopiering. CD'er kan rumme op til 700 MB data, hvilket er 480 gange så meget som en diskette. DVD'er kan rumme 4,7 GB data, hvilket svarer til ca. 7 CD'er, 18 Zip 250-diske eller 3200 disketter. Med sådan en kapacitet kan du nemt sikkerhedskopiere hele din digitale fotosamling eller 1000 MP3-arkiver - og du kan opbevare dem sikkert i mange år.

To pladser til optiske drev
Vil du gerne vil se en film, mens SuperDrive brænder dine DVD'er? Alle nye Power Mac G4-modeller er udstyret med endnu en optisk plads. Vælg et kombineret DVD-/CD-RW-drev at fylde i. Så kan du se DVD-film og brænde CD'er, mens SuperDrive er travlt optaget af at spytte DVD'er ud.

Professionelle produktionsværdier
Ud over produktionsværdier, der vil presse dit publikum tilbage i sæderne, kan du med DVD-formatet også tilføje en masse bonusmateriale. Det kunne f.eks. være stillbilleder, interview, lydstumper, musikalske temaer og omfattende baggrundsviden - og det gælder både film og præsentationer.

Professionel DVD-fremstilling
Hvis du er på udkig efter præcise DVD-fremstillingsværktøjer og uovertruffen funktionalitet, er DVD Studio Prolige noget for dig. Med dette avancerede program undgår du udgifterne til dyre DVD-optagere, fordi du kan oprette, teste og afspille dine projekter på computeren, før du sender dem videre til et bureau, der brænder dem på en disk. DVD-projekter, der er fremstillet med DVD Studio Pro, kan indeholde alle de funktioner, som DVD-Video-standarden formår - inklusive bevægelige og stationære menuer, webhenvisninger, lydspor på flere sprog, op til 99 videospor (hvoraf hvert af dem er udbygget med op til 9 forskellige vinkler), 8 separate lydstreams og 32 streams med undertekster.

Brænder DVD-R-medier med 4x hastighed Læser og brænder endnu hurtigere
Power Mac G4 med SuperDrive kan læse og brænde både CD'er og DVD'er, der kan afspilles i de fleste almindelige DVD-afspillere. SuperDrive (DVD-R/CD-RW) læser DVD'er ved 12x og brænder 4,7 GB DVD-R-diske med 4x hastighed. SuperDrive læser desuden CD'er med 32x hastighed og brænder CD-R-diske med 16x og CD-RW-diske med 4x hastighed. Drevet understøtter DVD-Video, DVD-ROM og DVD-R såvel som CD-ROM, CD-Audio, CD-R, CD-RW, CDI, CD Bridge, CD Extended, CD Mixed Mode og Photo CD.

Apple 2X DVD-R (pakke med 5)
Kr. 139,00


DVD-R-medier


Apple 4X DVD-R (pakke med 5)
Kr. 179,00


DVD-R-medier


Diskbrænding er blevet lige så let som
at tælle til tre

Du vil sikkert hellere bruge tiden på at fremstille ting end spekulere over, hvordan værktøjerne mon fungerer. Det ved Apple godt. Derfor er værktøjerne til diskbrænding indbygget i Mac OS X i form af funktionen Brænd disk. I stedet for at bladre gennem murstenstykke håndbøger og derpå gennemgå en række komplicerede trin kan du bare trække arkiverne over på disksymbolet og skubbe disken ud. Herefter tager Mac OS X over og brænder disken automatisk, før den atter bliver skubbet ud. Så tager det kun et øjeblik at sikkerhedskopiere dokumenter på en CD eller en DVD.

iDVD 3 DVD-fremstilling på et øjeblik
Med iDVD 3 får du en simpel grænseflade med et enkelt vindue, så du kan sammensætte en DVD, der indeholder op til 90 minutters film og tusindvis af digitale billeder. iDVD 3 kan arbejde med QuickTime-arkiver (video, lyd og stillbilleder) og kan oprette lige så mange klip, som du ønsker, samt menuer, lysbilledshow og navigationsknapper. Du starter med at trække og anbringe dine QuickTime-film ind i den strømlinede iDVD 3-grænseflade. Du kan designe menuer med op til seks navigationsknapper på baggrunde med fuld bevægelse. iDVD 3 leveres med et udvalg af professionelt designede temaer, og det er muligt selv at fremstille egne temaer. Den forbedrede MPEG-kodning i iDVD 3 og Mac OS X-arkitekturen betyder i fællesskab, at det er muligt at udføre kodning og hurtigere DVD-optagelse i baggrunden. Og du kan fortsætte med at bruge Mac, mens iDVD 3 klargør DVD'en.

AppleScript Der er visse instrukser, man ikke kan sidde overhørig
Kunne du tænke dig at fremstille uredigerede optagelser eller sende et udpluk til en kunde helt automatisk? Det kan du sagtens med AppleScript og iDVD 3.


. . .
-
 PowerMac G4
Februar

-
Dual processor
2003