Du kommer til at elske Mac mini. Apples designere tilbragte utallige timer med at sikre, at maskinen ikke blot fungerer rent teknisk, men også er æstetisk. Hvis du kan lide, hvad du arbejder med - lige fra at organisere billeder til at flippe ud med en guitar - så bruger du nemlig mere tid på det.

Opmuntring til de farverige fantasier

ATI Radeon 9200

Og der er ikke noget, der skal komme i vejen for dine kreative udfoldelser, slet ikke computeren selv. Det er kun dit seneste mesterværk, der skal være til at få øje på, ikke teknologiens fejl. Derfor er Apples ingeniører så opmærksomme på grafik. Mac mini bryster sig af en fuldt udstyret ATI Radeon 9200 med 32 MB dedikeret DDR SDRAM over en AGP 4x bus.

Apple Cinema-skærme

Vælg fleksible skærme

Med Mac mini har du et DVI-stik, så du kan få fordel af den klarhed et rent digitalt signal leverer på LCD-skærme med digitale grænseflader, såsom en 20" eller 23" Apple Cinema Display. Disse topmoderne skærme giver dig de skarpeste, klareste skærmbilleder til ethvert formål. Du kan selvfølgelig bruge Mac mini sammen med enhver skærm med et DVI-stik, eller du kan bruge VGA-stikket til at tilslutte en CRT- eller LCD-skærm, som bruger et analogt signal. Med composite/S-videomellemstikket (ekstraudstyr) kan du vise grafik på et fjernsyn.

Se alting klart

Og ikke nok med det, alle delene i Mac mini giver dig tilsammen en uovertruffen visuel oplevelse. Tag f.eks. Mac OS X; dets grafiske funktioner er lysår foran andre operativsystemer. Mac OS X har en fantastisk grænseflade ved navn Aqua, hvori behagelige tiltag boltrer sig - lige fra skyggeeffekt bag vinduer til transparente menuer og fra genie-effekter til den avancerede vinduesnavigation, der leveres af Exposé. PC'er kommer ikke til at tilbyde så nuancerede oversigter før om mange år, hvis nogensinde. Mac OS X bruger OpenGL til 3D-spil og -grafik og giver dermed et betragteligt løft med problemfri integration af hardware.

Få mere fra hånden på samme tid

Mac mini bruger sin dedikerede grafikprocessor til at spare hovedprocessoren for visuelle opgaver. Så behøver G4-processoren ikke at bekymre sig om vinduer i lag, flytte dem rundt, rulle gennem websider og endnu værre, at finde ud af, hvilket mønster i hundredevis af laserstråler laver, når de reflekteres af et armeret rumskib i nærkamp. Radeon 9200 tager sig af alt det, og den gør endda et bedre arbejde end en CPU til almindelige formål, eftersom den er designet specielt til sådan nogle opgaver. Bedre endnu, Radeon 9200 kan bruge 32 MB dedikeret hukommelse, hvilket giver G4-processoren mulighed for at bruge sin RAM til andre opgaver. Det betyder, at du kan afvikle mange flere programmer på en gang.

Halo

Gå du bare igang med at spille

Du kan jo forsøge at spille Halo på en discount-PC. De fleste siger, at de kun kan bruges til 2D-spil. Det er fordi, en “integreret Intel grafik”-chip stjæler kraft fra CPU'en og omdiregerer hukommelse fra RAM på systemniveau. Du ville blive nødt til at købe et ekstra kort, hvis du ville have den samme grafiske ydeevne som Mac mini, og nogle af de billige PC'er har ikke engang en kortplads, så du kan tilføje et.

Så se du hellere dit digitale liv i den højeste opløsning med Mac mini og verdens mst avancerede grafiske brugergrænseflade.

Skærm sælges separat.

Gray line