iOS 

Verdens mest avancerede mobile styresystem.

Med den brugervenlige grænseflade, de utrolige funktioner og den imponerende stabilitet er iOS fundamentet for iPhone. Og mens andre forsøger at indhente det, bevarer iPhone sit forspring på flere år med de indbyggede teknologier og funktioner i iOS.

Elegant og intuitiv grænseflade.

Første gang du har en iPhone i hånden, ved du, hvordan du skal bruge den. Det skyldes, at den revolutionerende Multi-Touch-grænseflade i iOS er designet til din finger. Og det bedste sted at starte er på den smukke hjemmeskærm. Fra de indbyggede apps til over 500.000 apps og programmer i App Store. Fra FaceTime-opkald til videoredigering i iMovie. Alt, hvad du rører, er let, intuitivt og sjovt.

Over 200 nye funktioner.

De funktioner, der følger med iOS 5, gør iPhone til en endnu mere effektiv og innovativ fornøjelse. Her er nogle få af dem.

Meddelelsescenter

Det er stedet, hvor du kan se alt, hvad der sker. iPhone arbejder sammen med dine programmer, så du bliver underrettet om ubesvarede beskeder, kalenderinvitationer, venneanmodninger m.m. Nye meddelelser vises diskret øverst på skærmen. Og vil du se et resumé af de seneste meddelelser, skubber du nedad fra toppen af skærmen.

Beskeder med iMessage

Nu kan du sende beskeder til andre brugere af iPhone, iPad og iPod touch med iOS 5. Der er ingen begrænsninger på beskeder med iMessage.1 Og de er også sikre. Tal med venner eller familie samtidig vha. gruppebeskeder. Se, hvem der læser beskederne, vha. kvitteringer for levering og modtagelse. Og hvis ord ikke er nok, kan du sende fotos, videoer, lokaliteter og kontakter.

Påmindelser

Du glemmer aldrig en vigtig tidsfrist, et ærinde eller en bestemt vare takket være Påmindelser. Lav lister over ting, du skal huske at gøre, og som du kan krydse af undervejs. Du kan endda tilføje forfaldsdatoer og lokaliteter – som f.eks. husk at købe sennep efter arbejde. Påmindelser ved lige præcis, hvornår og hvor der skal sendes en advarsel til dig.

Fotos

Gør billederne bedre direkte på din iPhone – uden hjælp fra fotoredigeringssoftware på en computer. Beskær, rotér, justér og fjern røde øjne. Organisér derefter dine optagelser i album, så du ved præcis, hvor dine yndlingsbilleder er, næste gang du vil dele dem.

Kameraforbedringer

Her er en fotomulighed til dine fotomuligheder. Du kan åbne programmet Kamera direkte fra låseskærmen. Brug hjælpelinjer og knibebevægelser til at zoome, så billedet bliver helt rigtigt. Fokusér med et tryk. Tryk derefter på knappen Skru op for at tage billedet.

Verdens største samling af mobile apps og programmer.

Med tusindvis af programmer i praktisk talt alle tænkelige kategorier er iOS platform for verdens største samling af programmer og apps til mobile enheder. Apple har givet tredjepartsudviklere et omfattende sæt af værktøjer og API'er, og de har udviklet programmer og spil, som udvider grænserne for, hvad en mobil enhed kan. Hvor findes disse programmer og apps? Udforsk bare App Store fra din iPhone, og hent dem med et tryk.

Branchens førende ydeevne og stabilitet.

iOS er et computerstyresystem, som er genopfundet til mobile enheder. Det er baseret på verdens mest avancerede styresystem til computere – OS X – så iOS er hurtigt og bundsolidt. Det administrerer strømforbruget effektivt og sikrer dermed en enestående batteritid. iOS sørger endda for, at det ikke går ud over ydeevnen og batteritiden, når du multitasker med flere åbne programmer samtidig.

Hardware og software, der er som skabt til hinanden.

Apple fremstiller både iPhone-hardwaren og operativsystemet, så det hele arbejder intelligent sammen uden problemer. Takket være integrationen kan programmer udnytte iPhones hardwarefunktioner optimalt, f.eks. Retina-skærmen, Multi-Touch-grænsefladen, accelerometeret, gyroskopet med tre akser, accelereret grafik m.m. FaceTime er et perfekt eksempel. Det bruger begge kameraer på iPhone, skærmen, mikrofonen og Wi-Fi-forbindelsen.

Multi-Touch-teknologi.

Du ved allerede, hvordan du skal bruge iPhone, fordi du bruger den mest naturlige pegeenhed, der findes: En finger. Ingen er bedre til Multi-Touch end Apple.

Virkelig lang batteritid.

Den energieffektive A5-processor og iOS 5 sikrer en enestående batteritid. Så du kan blive ved med at lave telefonopkald, læse emails og surfe på nettet.

Sikker og beskyttet i kraft af designet.

iOS er virkelig sikkert – lige fra det øjeblik, du tænder for din iPhone. Alle programmer afvikles i et sikkert miljø, så et website eller et program har ikke adgang til data fra andre programmer. iOS understøtter også krypteret netværkskommunikation for at beskytte dine personlige oplysninger. Af hensyn til dit privatliv skal de programmer, der bruger lokalitetsoplysninger, først have din tilladelse. Du kan indstille en låsekode for at forhindre uvedkommende i at få adgang til din enhed og konfigurere iPhone til at slette alle dine data efter et vist antal forsøg med en forkert kode. Og hvis du forlægger din iPhone, eller den bliver stjålet, kan du med Find min iPhone finde den på et kort og slette alle data eksternt. Når du får den tilbage, kan du gendanne alt fra den nyeste sikkerhedskopi.2

Den leveres med indbygget børnesikring.

Indbygget børnesikring i iOS hjælper dig med at administrere stort set alt, hvad et barn kan gøre på iPhone. Indstil specielle begrænsninger til Safari, Kamera, FaceTime, Game Center, YouTube, Lokalitetstjenester m.m. Eller administrér adgangen til det, du har købt fra iTunes Store og App Store.

Klar til din virksomhed.

Virksomheder i hele verden vælger iPhone pga. dens virksomhedsfunktioner og høje sikkerhedsniveau. iOS arbejder med Microsoft Exchange og standardbaserede servere for trådløst at levere email, kalender- og kontaktoplysninger med push-funktion. iOS beskytter dine data ved at kryptere oplysningerne inden for tre separate områder: Under overførsel, på enheden og ved sikkerhedskopiering til iTunes. Du får sikker adgang til private virksomhedsnetværk via VPN-standardprotokoller. Og virksomheder kan nemt tage iPhone i brug overalt vha. konfigurationsbeskrivelser.

The New York Times. Breaking news.

Indbyggede tilgængelighedsfunktioner.

iOS leveres som standard med tilgængelighedsfunktioner, som hjælper handicappede med at opleve alt det, iPhone tilbyder. Den indbyggede skærmlæser VoiceOver giver f.eks. blinde og svagtseende mulighed for at høre en beskrivelse af det emne, de rører ved på skærmen. iOS understøtter også som standard over 30 trådløse brailleskærme og mange andre prisbelønnede tilgængelighedsfunktioner, f.eks. dynamisk skærmforstørrelse, afspilning af video med “closed captions”, hvid tekst på sort baggrund m.m.

Virker i hele verden.

iPhone og iOS er designet til brug i hele verden. Brugergrænsefladen er oversat til over 30 sprog, og du kan nemt skifte mellem dem. Da tastaturet er softwarebaseret, kan du vælge mellem 50 forskellige layout, der understøtter sprogspecifikke funktioner som diakritiske tegn, indtastning med håndskrift på kinesisk og kontekstuelle tegnmuligheder på japansk. Derudover understøtter de indbyggede ordbøger 50 sprog, VoiceOver læser skærme på mere end 36 sprog, og Stemmekontrol forstår over 20 sprog.