Nu er mini tydeligvis meget mere end mini.

iPad mini er designet til at give dig intet mindre end den fulde iPad-oplevelse. Så da vi spurgte os selv, hvilke forbedringer den nye iPad mini skulle have, var der kun ét svar: dem alle sammen. Vi satte en Retina-skærm, A7-processor, M7-hjælpeprocessor, avanceret trådløs teknologi og meget mere ind i det lille kabinet. Den har masser af power og funktionalitet, men er stadig dejlig lille.

Om der kan være 3 millioner pixels på 7,9 tomme?  Tydeligvis.

For at sætte Retina-skærmen i iPad mini var vi nødt til at finde ud af, hvordan vi fik plads til hver eneste af de 3,1 mio. pixels fra iPad'en med 9,7" skærm på en 7,9" skærm. Hver eneste pixel i en skærm har nemlig flere signaler, der fortæller den, hvornår den skal lyse. Og på en skærm med en opløsning på 2048 x 1536 er flere pixels med flere signaler anbragt tættere sammen på samme niveau, så signalerne kan krydse hinanden og dermed forringe billedkvaliteten. For at sikre, at alt på den nye iPad mini står super skarpt, hævede Apples ingeniører skærmens pixels til et andet niveau – og adskilte dem fra signalerne. Dermed steg pixeltætheden til 326 pixels pr. tomme – så tæt, at det menneskelige øje ikke kan opfatte dem – så alt ser utrolig detaljeret, levende og knivskarpt ud.

3,1 mio. pixels. 2048 x 1536 opløsning.

Vi har fået plads til mere indeni. Uden at det kan ses.

iPad mini er designet, så den mere er en koncentreret end en formindsket version af iPad. Den er lille. Men når du bruger den, føles den ikke lille. Ud over Retina-skærmen gav vi den en enorm mængde power og funktionalitet. Og alligevel har iPad mini bevaret den perfekte ministørrelse. Det skyldes, at vi har nyudviklet næsten hver eneste komponent. Og vi har barberet brøkdele af en millimeter af overalt for at holde iPad mini tynd og let. Den føles på alle måder som en iPad – den er bare mini.

7 tomme skærm
7" tablet
7,9 tomme skærm
iPad mini

iPad mini er så lille, at den kan ligge i en hånd, men har alligevel 35 % større skærmområde end en 7" tablet.

Fire gange så meget power. På den samme plads. Åbenbart ikke umuligt.

iPad mini føles helt utrolig i hånden. Men den måde, den arbejder på, er lige så utrolig. Selvom iPad mini er så tynd og let, lykkedes det os at få plads til en imponerende masse power og avanceret teknologi inden i den.

Det begynder med den nye A7-processor.

Den nye A7-processor er vild. Det er den mest powerfulde processor, vi nogensinde har bygget – og den mest effektive. A7-processoren giver iPad samme 64-bit-arkitektur som stationære computere, og det betyder, at iPad mini taler det samme sprog som de mest avancerede computere. A7-processoren giver iPad mini op til 4 x hurtigere CPU-ydeevne og op til 8 x hurtigere grafikydeevne end den forrige generation. Så den har en imponerende power og ydeevne, selvom den kun vejer 331 g og kan ligge i en hånd.

Der er en grund til, at vi designer vores egne processorer. Vi kan beslutte, hvilke opgaver en processor skal kunne udføre, og indbygge dem direkte i de individuelle kredse og komponenter. Det giver mere effektiv energiudnyttelse, så vi kan gøre vores enheder små og lette, samtidig med at de har en imponerende batteritid. Det er en af fordelene ved både at designe hardwaren og softwaren. Det er nemlig kun muligt at bygge et produkt, der er så tyndt og powerfuldt, ved at investere i og tænke over de primære komponenter, der bruges til produktet.

M7-processoren hjælper til. Og øger effektiviteten.

M7-hjælpeprocessoren er endnu en grund til, at iPad mini kan være så powerfuld og energieffektiv. Vi designede M7-hjælpeprocessoren til at måle iPad minis bevægelse ved at indsamle data fra gyroskopet, accelerometeret og kompasset. Den aflaster A7-processoren ved at indsamle bevægelsesdata fra iPad mini, så appsene kan tilpasse deres funktioner. Da M7 er udviklet med dette bestemte formål for øje, bruger den mindre strøm, end A7 ville kræve. Og den sørger for, at A7-processoren kan fokusere på andre opgaver. Resultatet er ikke bare en bedre iPad-oplevelse, men utrolig lang batteritid.

Læsset med teknologi.

Det 7,5 mm tynde kabinet på iPad mini er fyldt til randen med avancerede teknologier, der hjælper dig med at få en endnu bedre oplevelse. iPad mini er designet til at være på farten, så den har to antenner, der understøtter MIMO (multiple-input multiple-output), hvilket giver op til dobbelt så hurtig 802.11n Wi‑Fi. Og Wi‑Fi + Cellular-modellen har flere 4G LTE‑bånd, der understøtter flere netværk i hele verden – så iPad mini kan holde forbindelsen ved lige flere steder.1 Den har også et iSight-kamera med 5 megapixels og et FaceTime HD-kamera med en forbedret sensor, der sikrer bedre kvalitet ved videoopkald.2 Og to mikrofoner forbedrer lydkvaliteten og filtrerer baggrundsstøj fra i videooptagelser og FaceTime-opkald. Al denne teknologi har vi fået plads til i en slank ramme, der er let og nem at have i hånden.

FaceTime HD-kamera. 5 megapixels iSight-kamera. Flere 4G LTE‑bånd. To mikrofoner. To antenner til MIMO.

Ned i mindste detalje om detaljerne.

Når du løfter iPad mini, bemærker du, hvor afbalanceret den føles. Alt ved den har nemlig været genstand for grundige overvejelser. Hver eneste detalje tjener et formål. Og summen af det hele er en utrolig raffineret iPad mini.

Hardware og software er som skabt for hinanden.

iOS 7 og iPad mini er nemlig ikke bare designet til at arbejde godt, men til at arbejde godt sammen. Så du får en helt problemfri oplevelse, når du bruger dem sammen. Ligesom iPad mini er alt ved iOS 7 enkelt og utrolig intuitivt.

Og iOS 7 på iPad mini er optimeret, så det inkluderer gennemtænkte valg, der udnytter iPad-oplevelsen. Vinduet Kontrolcenter vises f.eks. i liggende format, så det er nemt at aflæse. I Kamera-appen vises lukkerknappen i siden af skærmen i stedet for nederst – fordi det er der, din tommelfinger er, når du holder iPad mini. Denne sans for detaljer gør ikke bare iOS 7 smukt at skue, men gør det også til en smuk oplevelse.

Én strålende idé oven på en anden.

Når du har en enhed, der er så lille og let som iPad mini, skal den ikke klædes tungt på. Så vi designede iPad mini Smart Cover og Smart Case, så de passer og beskytter iPad mini perfekt. De er fremstillet med lige så stor præcision og omhu som iPad mini selv.

Smart Cover

Smart Cover er fremstillet af et enkelt stykke polyuretan og har et elegant skjult hængsel, der passer til iPad minis tynde profil. Det fås i seks stærke farver. Og det beskytter ikke bare iPad mini. Smart Cover afbryder vågeblus på iPad mini, når det åbnes, og sætter den på vågeblus, når det lukkes. Smart Cover kan også foldes i forskellige positioner, så det fungerer som fod, når du skal læse, se, skrive eller lave FaceTime-opkald. Og det kan nemt fjernes, så du kan tage det af og sætte det på, når du vil.

Smart Case

Smart Case er den mest strømlinede beskyttelse af iPad mini – både på forsiden og bagsiden. Det fås i smukt anilinfarvet læder i seks farver og sætter lidt kulør på enheden, og det føles dejligt i hånden. Og det er designet med en slank profil, der afspejler den tynde iPad mini. Smart Case afbryder vågeblus på iPad mini, når det åbnes, og sætter den på vågeblus, når det lukkes. Og ligesom Smart Cover kan det foldes til en fod, så du kan anbringe iPad mini rigtigt, uanset hvad du har gang i.

Designet til at have stor indflydelse på dit liv. Og mindre på miljøet.

Hos Apple tænker vi altid over, hvordan vores produkter påvirker verden. Og vi ved, at påvirkningen fortsætter, selvom et produkt ikke bruges mere. Det er derfor, at næsten alle produkter fra Apple er fremstillet af meget genbrugsvenlige materialer som aluminium, og at vi gør os stor umage for at undgå at bruge skadelige giftstoffer i vores komponenter.

iPad mini er et perfekt eksempel. Aluminiumskabinettet kan i vid udstrækning genbruges. Og ingen iPad mini-modeller indeholder bromerede flammehæmmere (BRF) og polyvinylklorid (PVC). Apple har faktisk en af branchens strengeste standarder med hensyn til at undgå brug af BFR og PVC. Og vi forventer det samme af vores leverandører. Så vi skiller faktisk vores produkter ad i individuelle komponenter og materialer i vores laboratorier i Cupertino. Derefter tester vi komponenterne vha. mange metoder, inkl. røntgenspektroskopi og ionkromatografi. Det gør vi for at sikre, at hvert eneste produkt, vi fremstiller, lever op til vores miljømæssige standarder.

  • LCD-skærm uden kviksølv

  • Glas uden arsen

  • Uden bromerede flammehæmmere

  • Uden PVC

  • Aluminiumskabinet, der kan genbruges

Du kan læse mere om Apples arbejde med at mindske produkters og processers skadelige påvirkning af miljøet på websitet.