iPadin parhaita puolia on se, mitä kaikkea voit sillä tehdä.

Komponer din egen rock-ballade. Finpuds en præsentation. Sig hej (og vink) til en ven langt borte. Med en masse fantastiske indbyggede apps, der er designet af Apple, og apps, som kan downloades fra App Store, er der ingen grænser for, hvad du – og din iPad – kan.

Safari

Den smukkeste måde at surfe på. Siderne står klare og skarpe og indlæses næsten øjeblikkeligt. Skriv hvad som helst i det smarte søgefelt, hvorefter Safari automatisk foreslår resultater. Og du kan føje websites til læselisten, så du kan læse dem senere, selvom du er offline.

Mail

Mail gør det nemt at se indholdet af din indbakke og åbne bilag. Du kan sende, modtage og svare på tværs af alle dine konti. Bevar overblikket over dine mails med mailtråde. Eller vend din iPad fra stående til liggende format for at se tingene på en ny måde. Alt er knivskarpt og let at læse på Retina-skærmen.

iBooks

Hent og læs alt fra klassiske romaner til de nyeste bestsellere. Du kan endda tilføje noter og bogmærker og ændre skriftstørrelsen og baggrundsfarven, så det bliver nemmere at læse. Og med iCloud kan du begynde på en bog på din iPad og fortsætte, hvor du slap, på din iPhone, iPod touch eller Mac.

Fotos

Fotos på iPad har aldrig set bedre ud. Dine billeder bliver grupperet i Øjeblikke og Samlinger. Swipe igennem dem et for et, eller se dem som et samlet slideshow. Og der er så mange nemme måder, du kan dele på. Publicer til Facebook eller Twitter med et tryk, brug AirDrop til at dele med andre i nærheden, eller del med en gruppe venner vha. iCloud-fotodeling.

Kort

Få talt rutevejledning. Trafikforhold i realtid og fotorealistiske interaktive 3D-oversigter med Flyover-funktionen. Billeder og tekst med en utrolig skarphed, selv når du zoomer ind. Appen Kort er en destination i sig selv.1

FaceTime

Med FaceTime kan du lave videoopkald – eller bare et lydopkald uden billede – via Wi‑Fi eller mobilnet til enhver iPad, iPhone, iPod touch eller Mac. Brug FaceTime-kameraet på forsiden til snak,2 og skift til iSight-kameraet på bagsiden for at dele din udsigt.

Bladkiosk

Med Bladkiosk får du leveret alle de tidsskrifter og aviser, du abonnerer på, direkte til din iPad. Og nye numre hentes automatisk i baggrunden. Mange publikationer er designet til iPad, så du kan interagere med elementer på siderne. Og du kan søge efter nye titler ved at trykke på 'Butik'.

Beskeder

Send gratis beskeder til alle, der har en iPhone, iPad, iPod touch eller Mac. Vedlæg et billede eller en video. Del lokaliteter, links og kontakter. Eller send en smiley. Du kan sende til én person ad gangen eller til en hel gruppe samtidig.3

iTunes Store

Det er legende let og sjovt at tjekke de millioner af sange og tusindvis af HD-film, der findes i iTunes Store, på iPad. 'Synes godt om' dine favoritter på Facebook, og se, hvad dine venner 'synes godt om'. Download køb direkte til iPad. Og alt, hvad du køber, er tilgængeligt via iCloud, så du får adgang til sange, film og TV-udsendelser på alle dine enheder.

App Store

iPad-apps er designet specielt til iPad, så de udnytter hver eneste pixel på den smukke Retina-skærm og al den power og avancerede teknologi, der er indeni. Der er over 475.000 iPad-apps i App Store, og mange af dem er gratis.4 Så uanset hvad du har lyst til, er der sikkert en app, der kan hjælpe dig med det.

iPhoto

Alt det gode ved at se, redigere og dele billeder – med effektivitet og enkelhed fra Multi‑Touch. Du kan hurtigt organisere og sammenligne billeder. Tilføj professionelle effekter med et enkelt tryk. Og lav smukke billedbøger, papirbilleder, slideshows og web-bøger, som du kan dele med familie og venner.5

iMovie

Lav dine hjemmevideoer om til smukke HD-film og trailere i ægte Hollywood-stil med grafik og dramatiske lydspor. Og med iMovie Theater kan du vise dem på din iPad, iPhone, iPod touch, Mac – eller endda på dit HDTV via Apple TV. Del på YouTube, Facebook eller Vimeo, og nyd verdenspremieren på dit værk.5

GarageBand

Touch Instruments og Smart Instruments gør det sjovt og nemt at lave musik på din iPad. Du kan optage, redigere og mixe op til 32 spor og dele dem direkte fra iPad med alle dine fans i lokalet eller i hele verden.5

Pages

Pages er en effektiv tekstbehandlings-app, som du kan bruge til at lave rapporter, CV'er og dokumenter. Det kræver kun nogle få tryk at vælge en skabelon, tilpasse dit layout, få det til at se flot ud og dele dit arbejde. Det har aldrig været nemmere at skrive. 
 

Numbers

Regneark, der trækker fra de andre. Du starter med et helt tomt lærred. Tryk for at vælge en flot skabelon. Tilføj derefter flere tabeller, som er klar til brug med formler. Og imponerende interaktive diagrammer, helt enkelt. Det må være alle talnørders paradis. 5

Keynote

Uanset hvor du skal hen, har du mulighed for at lave en overbevisende præsentation. Tryk på et af de 30 elegante Apple-designede temaer for at komme i gang. Tilføj billeder, interaktive diagrammer og filmiske overgange. Og brug AirPlay til at vise din præsentation trådløst på et HDTV direkte fra din iPad.5

Kalender

Administrer din tid med Kalender-appen. Du kan se begivenheder efter dag, uge, måned eller år. Og skifte fra stående til liggende format, så du får et bredere overblik. Selv Facebook-begivenheder er integreret i Kalender, så du kan se, hvad dine venner har gang i.

Musik

Opbyg et iTunes-bibliotek fyldt med dine yndlingssange, -kunstnere og -album. Lav specielle spillelister, eller tryk på Bland for at afspille i tilfældig rækkefølge.

Videoer

Se det seneste afsnit af yndlingsserien over morgenmaden. Eller se en HD-film i bussen. Retina-skærmen går helt til kanten, så du kan se alt, præcis som det skal være – i fuld widescreen.

Påmindelser

iPad glemmer aldrig, så det gør du heller ikke. I appen Påmindelser kan du indstille tidsbestemte eller lokalitetsbaserede alarmer for alle de ting, du skal huske – også dem, der gentages. Og iCloud holder Påmindelser ajour på alle dine enheder, så du kan lave en liste på din iPad og få en advarsel på din iPhone.

Kontakter

Brug appen Kontakter til at gemme navne, numre, mailadresser, Twitter-navne og mere. Profiloplysningerne fra alle dine Facebook-venner er også integreret i Kontakter, så når de ændrer noget, vil du automatisk være opdateret.

Kamera

Med iPads iSight-kamera med 5 megapixels kan du tage smukke billeder. Den store Retina-skærm er en perfekt søger. Tag et kvadratisk billede. Skift hurtigt til videooptagelse. Hold lukkerknappen nede, og tag en serie hurtige billeder af livets flygtige øjeblikke.

Noter

Med Noter har du altid de vigtige oplysninger lige ved hånden, uanset om det er en liste over dine yndlingsbands eller din dosmerseddel. Der er endda en dikteringsfunktion, hvis du vil have appen til at skrive for dig. Og Noter holdes ajour på alle dine enheder takket være iCloud. Du kan endda dele noter vha. AirDrop – i stedet for at sætte dem på køleskabet.

Photo Booth

Lav et sjovt ansigt, og gem det ved hjælp af Photo Booth på iPad. Tag nogle skøre billeder af dig selv. Eller af dig og dine venner. Posér for kameraet, anvend en effekt, og del løs.

Ur

Se, hvad klokken er i byer over hele verden med Verdensur. Stil alarmen til fem minutter før kampstart. Tag tid på din morgenyoga med stopuret. Og brug Tidtagning til at sikre, at din kage kommer ud af ovnen til tiden.

Game Center

Med Game Center er hele verden din spillehal.
 Send dine venner en udfordring, eller tæv en modstander, der er seks tidszoner væk. Når du er færdig med at dominere spillet, kan du se resultaterne på pointtavlerne.

AirPort-værktøj

Det er utrolig let at konfigurere et Wi‑Fi-netværk – du behøver ikke engang en computer. Bare tilslut en AirPort-base, og slut den til dit DSL- eller kabelmodem. Den indbyggede AirPort-assistent i iOS sørger for, at du er klar til at gå på nettet efter et par tryk.

iTunes U

Lad iPad være din lærer. Og dit klasseværelse. Tag hele kurser fra universiteter og andre undervisningsinstitutioner direkte på din iPad. Og få adgang til verdens største onlinekatalog over gratis uddannelsesindhold – fra bøger og podcasts til videoøvelser.

Podcasts

Opdag, abonnér på og hør alle former for podcasts. Gennemse hundredtusindvis af gratis lyd- og videotitler i Podcasts Store, og opret særlige stationer, der tilføjer nye afsnit automatisk.

Find min iPhone

Hvis du mister din iPad, er alt ikke tabt. Nu skal du nemlig bruge dit Apple-id og din adgangskode til at slå Find min iPhone fra, slette indholdet på din enhed og genaktivere det hele. Selvom du ikke har din iPad på dig, kan du stadig beskytte indholdet.6

Remote

Du behøver ikke at rejse dig. Brug iPad til at styre iTunes-musik trådløst på din Mac, PC eller Apple TV.