Den nye 1,25 GHz Power Mac G4 med to processorer. Nydesignet hele vejen igennem.

ArkitekturSuperdrive

Med fem udvidelsespladser, fire udvidelsesrum til diske, to udvidelsesrum til optiske drev — plus plads til op til 2 GB RAM — er Power Mac G4 designet til store udvidelser. Disse udvidelsespladser gør, at du kan øge ydeevnen på din Power Mac G4 og udnytte specielle digitale muligheder som digital video, redigering og oprettelse af DVD'er samt udføre ingeniørarbejde og bruge videnskabelige programmer. Professionelle inden for lydbranchen har udtalt sig om emnet, og vi har lyttet — med den nye Power Mac G4 får du analoge minijackstik til både ind- og udgang.

Den første udvidelsesplads — også kendt som AGP 4X-grafikpladsen — er optimeret til 2D- og 3D-grafik. Den bliver leveret med et NVIDIA GeForce4 MX-kort med 32 MB DDR (Double Date Rate) SDRAM på 867 MHz Power Mac G4 med to processorer, og ATI Radeon 9000 Pro-grafikprocessor med 64 MB DDR SDRAM på Power Mac G4-modellerne med to 1 GHz og 1,25 GHz processorer. Du kan få NVIDIA GeForce4 Ti-grafikkort med 128MB DDR SDRAM med specielle konfigurationer.

Bagsiden af Power Mac G4. De fire andre udvidelsespladser er 64 bit 33 MHz PCI-pladser med forbedret ydeevne — overførsel af op til 266 MB pr. sekund. Du kan bruge disse pladser til at udvide systemet med specialkort til video- og lydbehandling og specielle effekter plus SCSI-kort eller andre grafikkort.

Optisk illusion
Du ser ikke syner. Det er to optiske drev, du kan se på forsiden af den nye Power Mac G4. Den er udstyret med et kombineret drev (DVD-ROM/CD-RW) eller SuperDrive (DVD-R/CD-RW). Du kan også bestille en Power Mac G4 med et kombineret drev i den anden udvidelsesplads.

Lagring af mange data Enorm lagerkapacitet
Ud over indbyggede funktioner, der tidligere krævede ekstra pladser — f.eks. 10/100/1000BASE-T Ethernet — understøtter Power Mac G4 en utrolig harddiskkapacitet, så du bedre kan opbevare digitale videoarkiver eller store kartoteker til videnskabelige beregninger. De fire pladser til 3,5" diske giver dig et væld af opbevaringsmuligheder. Power Mac G4 leveres med en ATA-disk (7.200 o/min.), der allerede er sluttet til et fladkabel, der har en tilslutning til en ekstra disk. Der er også en ekstra ATA-bus, så du kan få fire interne ATA-diske — to Ultra ATA/100 og to Ultra ATA/66. Eller du kan vælge at installere SCSI-diske i enhver af de fire drevpladser og slutte dem til et SCSI PCI-kort (sælges separat) med et fladkabel. Med andre ord kan du have op til fire ATA-diske, fire Ultra SCSI-diske eller en blanding af SCSI- og ATA-diske. Hvor hurtig er en ATA/100-bus? På en Power Mac G4 med to 1,25 GHz processorer er den 50% hurtigere end på en 1 GHz Power Mac med to processorer og ATA/66.



Maksimer lagerkapaciteten
Mac OS X leveres med RAID-software (Redundant Array of Independent Disks), hvilket optimerer lagerkapaciteten, ydeevnen og driftsikkerheden, når du bruger mange diske. Du kan vælge en af de to RAID-planer. "Stripe" spreder RAID-opsætning i Mac OS X. data på forskellige diske, mens det skriver og læser, så det er hurtigere at arbejde med store arkiver som digital video. Med spejling ("Mirror") duplikeres data på flere diske, så der er nemmere adgang til delte arkiver eller programmer, der skal bruges ofte eller hurtigt, f.eks. webservere.

To Cinema HD Displays
Gør dit skrivebord dobbelt så stort
Vil du gerne have et større digitalt lærred? Du kan få to 23" Apple Cinema HD Displays (punktopløsning på 1920 x 1200), eller kombinere 23" Apple Cinema HD Display med 22" Apple Cinema Display — eller for den sags skyld med en 15" eller 17" Studio-skærm. Alle grafikkortene har nu indbygget understøttelse af to skærme med både ADC-stik (Apple Display Connector) og et DVI-stik samt VGA-mellemstik, så du kan tilslutte to flade Apple-skærme og nyde synet af et superbredt digitalt skrivebord. Få et Apple-mellemstik (DVI til ADC) — der er ikke længere nogen grund til at bruge en PCI-plads til en ekstra skærm.

Integreret hardware og software
Som Power Mac G4-bruger har du endnu en stor fordel fremfor PC-brugere mht. systemarkitektur, fordi Apple-ingeniørerne designer hardware og software til at arbejde sammen og integrerer hurtige I/O-teknologier som FireWire, PCI og Gigabit Ethernet direkte i styreenheden. Dette reducerer ventetid og øger overførselshastigheden — og det afspejles i branchens bedste I/O-ydeevne. Ydermere åbner integrationen af hardware og software for en lang række udvidelsesmuligheder, og med det praktiske kabinet, der nemt kan åbnes, er det meget nemmere at installere et udvidelseskort end i nogen PC. Det er der flere muligheder for nu, hvor Power Mac G4 bliver leveret med Mac OS X som standardoperativsystem. Det er naturligvis det samme for USB kort-læsere, USB-højttalere og -mikrofoner, digitale USB-kameraer, der understøtter stor lagerkapacitet — f.eks. PTP og Digita — plus en række populære kameraer fra Canon, Kodak og Nikon.

 PCI slots

Sæt et PCI-kort i
Udvidelse foregår så nemt og hurtigt, at du kan opdatere din Power Mac G4, når du vil. Du kan åbne siden af kabinettet på Power Mac G4 og sætte et PCI-kort i (eller ekstra harddiske eller RAM) på bare et par minutter.

Sammensmeltede medier
Kona Gør dit Final Cut Pro-projekt ekstra imponerende med Ajas Kona-SD- eller Kona HD-kort. Hvis du bruger QuickTime V210 10 bit YUV-format, optager KONA direkte til pladsbesparende 10 bit-arkiver på disken. KONA-SD og KONA-HD har realtideffekter som almindelig krydsopløsning, additiv opløsning, ind- og udtoning, nedblænding til farver og ikke-additiv opløsning. Og Blackmagic Design-folk opdaterer konstant softwaren med flere realtidseffekter.

Arbejd i realtid
Professionelle, der arbejder med Final Cut Pro og 10 bit ukomprimerede medier, kan nu drage ekstra fordel af at arbejde i realtid, takket være Digital Voodoo D1 Desktop 64AV. Med D1 Desktop 64AV får du krydsopløsning i realtid og Offline-funktion som standard.

Media 100
Få en komplet løsning med Media 100i. Med en fyldig Aqua-grænseflade og komplette AppleScript-funktioner kan du med Media 100 optage, redigere og eksportere lyd og video. Du kan skabe dit næste mesterværk automatisk.

Adaptec PowerDomain 39160 SCSI-kort SCSI-matematik
Adaptec Ultra160 PowerDomain 39160 PCI-kort til Power Macintosh forøger hastigheden på programmer til digital video, reproarbejde og DTP-arbejde med forrygende hurtig I/O. Med dette 64 bit PCI-kort til Power Macintosh får du en dataoverførselshastighed på 320 MB pr. sekund på tværs af to uafhængige Ultra160 SCSI-kanaler, og dermed kan du tilslutte op til 30 SCSI-enheder.

Prøv RAID
Installer Sonnet Tempo RAID133 og ATA-harddiske med stor ydeevne i Power Mac G4, hvis du vil bruge hurtige RAID-hardwareenheder. Tempo RAID133 er nemt at installere i en af PCI-udvidelsespladserne i Power Mac G4, og det inkluderer to kabler, der understøtter op til fire diske. Eller du kan få fat i en ACARD PCI Ultra ATA-133 IDE RAID-kort til Power Mac G4.

Mac OS X 10.2 Understøttelse til plug-a
nd-play
Mac OS X sætter nye standarder for Macs brugervenlige plug-and-play-funktioner. Det understøtter de mest populære standardbaserede harddiske og enheder, der kan tilføjes. Ud over at understøtte IDE- og SCSI-drev muliggør Mac OS X tilslutning af FireWire - og USB - enheder.

Mac OS X understøtter mange af tidens mest populære ydre enheder lige ud af pakken. Du kan godt begynde at glæde dig til automatisk opsætning af mange af de mest populære USB-inkjetprintere fra Canon, HP og Epson. Tilslut blot den nye printer, så vil Mac OS X umiddelbart efter vise den i dialogen Udskriv uden brug af ekstra software eller konfiguration. Og det samme gælder for PostScript-printere.

* Du har brug for et SCSI-kort (kan købes i Apple Store) til tilslutning af SCSI-, Fast SCSI- og Ultra-enheder.


. . .
-
 PowerMac G4
a

-
Dual processor
2002