Jo større jo bedre.
17
Vælg mellem tre modeller:
12
15
17
  PowerBook G4

Det næste store hit fra Apple: Den nye 17" PowerBook G4, som har den største og mest spektakulære skærm, du nogensinde har set på en bærbar computer, og den er på mirakuløs vis blevet passet ind i et fjerlet (sølle 3,1 kg) vidunder - og prisen starter ved Kr. 26.990,-

1440 x 900 punkter Superbred 17" skærm
Det første, du lægger mærke til, er den superbrede skærm - den hidtil største på en bærbar computer - som på mirakuløs vis er indbygget i et kabinet med en tykkelse på 2,6 cm og en vægt på kun 3,1 kg. Denne PowerBooks fantastiske skærm giver dig det samme billedområde som en 19" CRT-skærm. Og med hensyn til den mængde oplysninger, der kan vises på skærmen, understøtter 17" PowerBook en opløsning på 1440 x 900 punkter, dvs. 1,3 mio. punkter på skærmen samtidig. Det giver masser af plads til menuer, værktøjslinjer og paletter. Med den lynhurtige 1,33 GHz PowerPC G4-processor, op til 2 GB DDR RAM - og med indbygget AirPort Extreme og Bluetooth - har kongen blandt de bærbare computere det hele.

17
Futuristisk tastatur med baggrundslys og indbygget lysmåler
17" PowerBook har et fiberoptisk, baggrundsbelyst tastatur , som er taget lige ud af fremtiden. De indbyggede lysmålere justerer automatisk skærmens lysstyrke i forhold til det omgivende lys. Det er gennembrud for brugervenligheden, som du vil sætte stor pris på, hvis du arbejder i omgivelser med svagt lys, f.eks. i et fly eller et musik- eller videostudie.

Industrielt design Avanceret industrielt design
Du vil elske 17"- skærmen med aktiv matriks og en funklende opløsning på 1440 x 900 punkter. Og du vil klappe i hænderne over den måde, hvorpå vi har passet denne superskarpe skærm ind i en så opsigtsvækkende lille ramme med en bredde på kun 39,2 cm, en dybde på 25,9 cm, en tykkelse på 2,6 cm og en vægt på 3,1 kg. Den nye 17" PowerBook G4 er pakket lækkert ind i et fnuglet men robust aluminiumskabinet , så den kan modstå pletter og ridser. Den kan også prale af et splinternyt blikfang - silkeglat på alle overflader. Der er hverken dæksler, udstående låse eller håndtag at ødelægge, knapper udenpå, som du kan komme til at trykke på ved et uheld, eller skarpe kanter, der hænger fast i dit tøj.

Power PC G4 Hastighedsoptimeret arkitektur
1.33 GHz-processoren i 17" PowerBook G4 medvirker til et markant skub i ydeevnen pga. den avancerede buffer-hukommelsesarkitektur, der giver lynhurtig dedikeret hukommelse med en mærkbart forbedret databehandlingshastighed til følge. 17" PowerBook G4 indeholder en 256 K level 2-backsidebuffer og 512 KB L2-buffer. Det er betydeligt hurtigere at få adgang til data fra hovedhukommelsen end fra harddisken, men L2-bufferen - der fyrer op under processoren ved at give fænomenalt hurtig adgang til data og programkode - giver denne PowerBook G4 en endnu hurtigere hukommelse. 17" PowerBook G4 leveres med 512 MB DDR SDRAM, og den kan udvides til 2 GB RAM, så du kan afvikle adskillige hukommelseskrævende programmer på samme tid eller lagre et helt grafikprojekt i hovedhukommelsen, hvilket giver hurtigere billedbehandling.

ATI Mobility Radeon 9600 Lynhurtig grafik
17" PowerBook G4 leveres spækket med en ATI Mobility Radeon 9600- grafikprocessor med 64 MB DDR SDRAM. Med lys- og skyggeffekter forbedrer Mobility Radeon 9600 dramatisk den visuelle oplevelse af alle programmer. ATI Mobility Radeon 9600 indeholder en række avancerede grafiske teknologier, herunder programmerbar punkt- og skyggelægning til lys- og skyggeeffekter, som du aldrig har set magen til på en bærbar computer. ATI Mobility Radeon 9600 sikrer en dramatisk forbedret visuel oplevelse af alle programmer, og den er perfekt til fotorealistiske 3D-spil og video i biografkvalitet.

800 Mbps FireWire Hurtig FireWire 800
Med mere end 30 gange så meget båndbredde som den populære USB-standard til eksterne enheder er FireWire 400 blevet den fremmeste standard til hurtig dataoverførsel. Og nu har Apple igen hævet niveauet ved at fordoble overførselshastigheden vha. FireWire 800. Den nye 17" PowerBook G4 har to FireWire-porte - en til de hundredvis af FireWire 400-baserede eksterne enheder, der allerede fås på markedet, og en til den kommende generation af FireWire 800-baserede eksterne enheder.

SuperDrive Det legendariske SuperDrive
PowerBook G4 med SuperDrive (dvd-r/cd-rw) leveres med iDVD , der kan bruges til at brænde DVD'er, som kan afspilles på de fleste almindelige DVD-afspillere på markedet. Med SuperDrive kan du også vha. iTunes brænde dine egne musik-cd'er og vha. funktionen Brænd disk i Mac OS X brænde data-cd'er. SuperDrive læser DVD'er ved 8x og brænder 4,7 GB DVD-R-diske ved 2x hastighed.

Airport Extreme 54 Mbps AirPort Extreme - op til 5 gange hurtigere
Den nye 17" PowerBook G4 leveres med den smarte nye 802.11g AirPort Extreme- teknologi, der med sine 54 Mbps er den hurtigste trådløse forbindelsesmulighed til Mac. På 17" PowerBook G4 er AirPort Extreme allerede installeret. Og da AirPort Extreme er kompatibel med tilbagevirkende kraft - bl.a. med 802.11b-netværk - og med tusindvis af trådløse forbindelsespunkter på hoteller, i lufthavnssaloner, caféer og boghandler verden over, kan du komme på Internet stort set overalt.

Bluetooth Synkroniser med Bluetooth
Bluetooth er indbygget i den nye 17" PowerBook G4-model. Ligesom AirPort Extreme forbinder Bluetooth trådløst digitale enheder. Bluetooth opererer inden for en langt kortere rækkevidde end AirPort, så den muliggør dataoverførsel ved høj hastighed mellem en hurtigt voksende liste af Bluetooth-understøttede produkter. Ved hjælp af iSync kan du f.eks. benytte Bluetooth til at synkronisere dine personlige oplysninger på kryds og tværs mellem PowerBook, mobiltelefon og Palm OS-enhed. Og med Bluetooth kan du udnytte GPRS, så du kan læse e-post hvor som helst - en fordel, der er god at have, når et trådløst 802.11-forbindelsespunkt ikke er tilgængeligt.

Seriøs software
PowerBook G4 leveres med Mac OS X v.10.2, Apples avancerede operativsystem. Mac OS X understøtter automatisk netværk, så du kommer på Internet på et øjeblik: Mac OS X opfatter, om du etablerer forbindelse fra kontoret eller undervejs - og opretter automatisk forbindelsen for dig. Og pga. "Instant On"-funktionen i Mac OS X afbryder PowerBook G4 vågeblus på mindre end ét sekund. Mac OS X er det optimale udgangspunkt for en digital livsstil, da operativsystemet understøtter de nyeste og mest populære eksterne enheder.



Digital Hub Suite

Ud over Mac OS X leveres PowerBook G4 med iPhoto, iMovie, iTunes og iDVD (iDVD følger kun med modellen med SuperDrive).



Klar lige fra kassen
PowerBook G4 leveres også med en samling grafiske værktøjer, inklusive FAXstf, Art Directors Toolkit, FileMaker Pro Trial, OmniGraffle, OmniOutliner og Graphic Converter.



Tilslut en skærm Husk, hvordan det var på kontoret
Den nye PowerBook G4 leveres med indbygget understøttelse af VGA-, S-video- og composite videosignaler. Og da VGA-skærmudgangen understøtter to skærme og skærmdublering, kan du udvide arbejdspladsen og dublere projekter på en ekstern skærm eller projektor. Det er perfekt, når du skal levere præsentationer og dele dine ideer med andre. Du kan også takket være understøttelsen af S-video vise multimedieprojekter på en stor fjernsynsskærm: Du skal bare slutte fjernsynet til videoudgangen vha. det medfølgende mellemstik til skærm fra Apple - så er du på TV.

Og vha. Apples DVI til ADC-mellemstik (ekstraudstyr) kan du slutte 17" eller 15" PowerBook G4 til en af Apples formidable flade skærme i løbet af få sekunder.



Op til 4,5 timers driftstid
PowerBook G4 leveres med et litium-ionbatteri med op til 4,5 timers driftstid, afhængigt af konfiguration og brug.



Harddisk Masser af lagringsplads til at have med under armen
Med en fantastisk stor harddisk på op til 80 GB har PowerBook G4 lige så stor lagringsplads som mange stationære computere - der er mere end rigelig plads til alle arkiver, MP3-musik, film mm.



Hold forbindelsen
Ethernet og modem Gigabit Ethernet er indbygget i 17" og 15" PowerBook G4-modellerne (og 10/100 Ethernet i 12"-modellen), og det er 56K V.92-modemmet også. Den sidste oplysning er især store nyheder, hvis din Internetudbyder understøtter V.92-standarden. Det betyder nemlig, at du kan sætte din Internetforbindelse på vågeblus, mens du besvarer et telefonopkald.




. . .
-
PowerBook G4
sep.

-
aluminiumskabinet
2003