• Oversigt
  • Musik
  • Podcasts
  • Lydbøger
  • Spil
  • Billeder
  • Ekstra
  • Søg
  • Indstillinger

Klik på farveprøverne for at skifte farve.

Oversigt

Denne iPod har plads nok til dine yndlingssange og -videoer og har både lyd og billeder. Og den er selvfølgelig også udholdende (op til 20 timers (1) batteritid), har stor kapacitet (30 GB eller 80 GB (2) lagringsplads), en stor personlighed (intuitiv, specielle menuer) og et strejf af genialitet (Apple-klikhjulet). Med andre ord: iPod er den perfekte følgesvend. Hvorfor ikke lære den bedre at kende? Klik på en funktion for at se den på skærmen på den nye iPod, og læs derefter om den her.

Musik

Det er let at finde og afspille musik på iPod. Brug klikhjulet til at justere lydstyrken, rulle gennem sange eller gennemse Musikmenuen efter kunstner, komponist, album, sang, genre eller spilleliste. Har du lyst til at blande det hele? Klik på Bland sange. iPod får din musik til at se lige så godt ud, som den lyder, takket være den store, lyse farveskærm. Albumbilleder vises ved siden af sangene på skærmen Spiller nu, så du kan se musikken, mens den spiller. For når alt kommer til alt, elsker iPod musik lige så højt, som du gør.

Podcasts

iTunes Store indeholder tusindvis af gratis podcasts - en slags radioudsendelser, du kan abonnere på - inklusive populære udsendelser fra uafhængige selskaber og udsendelser fra så store navne som Ricky Gervais, BBC, National Geographic, Disney, The Daily Telegraph og mange flere. Gennemse og abonner på podcasts, og synkroniser dem derefter til iPod, og lyt til dem når som helst. Du kan endda synkronisere videopodcasts og tage dem med på farten. Og alle dine podcasts har deres egen menu på iPod, så du kan let finde frem til dem.

Lydbøger

De digitale hylder i iTunes Store er fyldt op med tusindvis af lydbøger - herunder tilbud, du ikke finder andre steder, som f.eks. hele Harry Potter-serien. Hent det, du vil have, synkroniser til iPod, og indhent den forsømte læsning. Gennemse lydbøger på deres egen menu i iPod. iPod husker automatisk, hvor du kom til og sætter et bogmærke der. Du kan endda ændre læsehastigheden, så den passer til dig - perfekt når du f.eks. skal lære et nyt sprog.

Spil

Nu hvor iTunes Store også sælger iPod-spil, kan du få timevis af sjov lige ved fingerspidserne. Hent helt nye og klassiske spil - inklusive Bejeweled, Texas Hold 'Em, Vortex, Mahjong, Mini Golf, PAC-MAN, Tetris og Zuma - for kun 40 kr. - og synkroniser dem til iPod, så du kan spille, mens du hører musik. Alle iPod-spillene fra iTunes Store er udviklet specielt til femte generation af iPod. Og de er allesammen flotte på iPods 2,5" farveskærm.

Billeder

iPod kan indeholde op til 25.000 fotografier, (4) der kan synkroniseres fra din Mac eller PC via iTunes. Brug klikhjulet til at rulle gennem miniaturebilleder af fotografier på samme måde, som du ruller gennem sangtitler. Klik på knappen i midten for at se et fotografi på hele skærmen. Du kan endda se lysbilledshow - komplet med musik - på iPod eller et tv via et iPod AV-kabel (ekstraudstyr). Vælg indstillinger til lysbilledshow, vælg overgangseffekt og musik, og start showet.

Ekstra

Kalendere, adresser og verdensur vises på menuen Ekstra sammen med et par andre praktiske emner. Tak f.eks. Skærmlås. Drej klikhjulet for at vælge en kombination på fire cifre, og beskyt iPod mod nysgerrige blikke. Hvis du glemmer din kombination, kan du nulstille den ved den næste synkronisering. Eller brug det indbyggede stopur til at holde styr på dine bedste tider. Og når det endelig er tid til at spille, indeholder menuen Ekstra alle dine spil, inklusive dem du køber i iTunes Store.

Søg

Med op til 20.000 sange. (5) på iPod har du brug for en enkel metode til at søge i og nyde din musiksamling. En helt ny indbygget søgefunktion giver dig mulighed for at bruge klikhjulet til at skrive navnet på en sang, en kunstner, et album, en lydbog eller en podcast, du leder efter, og iPod viser straks søgeresultaterne, når du vælger bogstaverne.

Indstillinger

Tilpas menuer, kontroller kapacitet, skift sprog, juster iPods lyd osv. fra menuen Indstillinger. Klik på Om for at se, hvor mange sange der er på iPod, og hvor megen plads der er tilbage. Klik på Hovedmenu for at vælge de emner, der vises i hovedmenuen. Juster den indbyggede equalizer. Eller indstil den maksimale lydstyrke. Alt, hvad du har brug for til at gøre din iPod personlig - lige fra interval for baggrundsbelysning til kliklyd - vises på menuen Indstillinger.

  1. Op til 20 timers batteritid gælder ved musikafspilning på 80 GB modellen.
  2. 1 GB svarer til 1 mia. byte. Den faktiske kapacitet efter formatering af disken er mindre.
  3. Videokapacitet er baseret på H.264 1,5 Mbps video ved en opløsning på 640 x 480 kombineret med 128 Kbps lyd; faktisk kapacitet varierer efter indhold.
  4. Fotokapaciteten er baseret på fotografier, der er overført fra iTunes, og som kan vises på iPod.
  5. 20.000 sange gælder for 80 GB modellen baseret på fire minutter pr. sang med 128 Kbps AAC-kodning.
 
iPod-galleri

Se mere af den nye iPod.
Klik gennem galleriet.

iTunes 7-skærmbillede og -symbol

iTunes 7

Hent iTunes 7, og køb iPod-spil, lydbøger, podcasts og, som altid, sange til 8 kr.