MacBook Air

MacBook Air og miljøet.

Apple forsøger konstant at blive mere miljøvenlige. Og vi gør det via vores produkter. Det er derfor, at MacBook Air er energieffektiv og fri for mange skadelige stoffer.

Energieffektivitet

MacBook Air er designet, så den er energieffektiv direkte fra kassen. Den har endda fået EPAs ENERGY STAR-certificering pga. det lave energiforbrug.

Effektiv strømforsyning.

MacBook Air inkluderer en yderst effektiv strømforsyning, som begrænser den mængde energi, der går til spilde under overførsel af elektricitet fra stikkontakten til computeren. Mindre strømforbrug gør dine elregninger mindre og reducerer de miljømæssige konsekvenser af udledning af drivhusgasser fra elværker.

Avanceret strømstyring.

I modsætning til mange Windows-computere bruger MacBook Air energieffektive hardwarekomponenter, som samarbejder med operativsystemet om at spare på strømmen. Mac OS X sætter de i forvejen meget energieffektive LED-skærme med baggrundsbelysning på vågeblus. Og det fordeler opgaverne på både de centrale processorer og grafikprocessorerne. Mac OS X udnytter enhver chance for at spare på energien, uanset hvor lille den er. Det regulerer endda processorhastigheden mellem tasteanslagene, så der bruges mindre strøm, når du ikke skriver. Det er bare en af de mange måder, som Apple sikrer små besparelser, som tilsammen bliver til store.

ENERGY STAR-certificering.

MacBook Air opfylder de strenge krav til lavt energiforbrug, der stilles af EPA til ENERGY STAR 5.0-certificeringen. ENERGY STAR 5.0 stiller markant højere krav til effektiviteten i strømforsyninger og aggressive grænser for computerens typiske strømforbrug pr. år.

Tre måder at reducere energiforbruget på Hver eneste milliwatt tæller

Mac OS X justerer endda processoraktiviteten mellem tasteanslagene, hvilket sparer nogle milliwatt strøm.

Ingen giftige stoffer

Det er alt det, som MacBook Air ikke indeholder, som gør den endnu mere miljøvenlig. Den er fri for mange skadelige stoffer som kviksølv, arsen, bromerede flammehæmmere og pvc.

Færre skadelige stoffer.

Den største miljømæssige udfordring, som computerbranchen står over for i dag, er arsen, bromerede flammehæmmere, kviksølv, ftalater og polyvinylchlorid (pvc) i produkter. Apples ingeniører har gjort en stor indsats for at fjerne bromerede flammehæmmere og pvc fra MacBook Airs trykte kredsløb, interne og eksterne kabler, stik, isolering, klæbemidler m.m.1 Og de har fjernet mange af de andre skadelige stoffer, som er almindelige i fremstillingen af bærbare computere – f.eks. har de valgt at bruge baggrundsbelysning uden kviksølv og arsenfrit glas til MacBook Air-skærmen.

Fjernelse af skadelige stoffer

Genanvendelighed

Da MacBook Air fremstilles af aluminium, er der gode muligheder for at genanvende og genbruge den, når dens lange, produktive liv er slut.

Genanvendelige materialer.

Apple har mindsket den affaldsmængde, MacBook Air efterlader ved slutningen af sit liv, gennem det ultraeffektive design og brugen af aluminium, som kan genbruges til andre produkter.

MacBook Airs genanvendelighed

EPEAT Gold

MacBook Air har fået vurderingen EPEAT Gold pga. ansvarlighed mht. fremstillingsproces, energieffektivitet og genanvendelighed.

EPEAT Gold.

Electronic Product Environmental Assessment Tool (EPEAT) vurderer et produkts miljøpåvirkning på grundlag af, i hvilken udstrækning det kan genbruges, hvor meget energi det bruger, og hvordan det er designet og fremstillet. På grund af det innovative og miljøvenlige design har MacBook Air fået den højeste vurdering, EPEAT Gold.2

Apple og miljøet

Apple vurderer den skadelige påvirkning af miljøet ud fra hele produkternes livscyklus.

Påvirkning i løbet af livscyklus.

Apples livscyklusanalyser dækker alle typer udledninger fra vores produkter. Det inkluderer udvindelse af råstoffer, fremstilling, emballage, transport, en brugsperiode på 3-4 år3 og genbrug. Analyserne viser, at mere end 95 procent af Apples samlede udledning af drivhusgasser kommer fra de produkter, vi fremstiller.

  1. Pvc-fri netledning fås i USA, Canada, Mexico, Colombia, El Salvador, Guatemala, Panama, Peru, Puerto Rico, Jomfruøerne (USA), Venezuela og i andre lande, hvor der forelægger en godkendelse.
  2. MacBook Air fik vurderingen Gold fra EPEAT i USA, Canada, Frankrig, Tyskland og Storbritannien.
  3. Fire års brug af en Mac og tre års brug af en iPhone eller iPod.



  4. AppleSupport.dk - November 2010