MacBook Air

Hver 
en milimeter er Mac.

Denne lille computer kan stort set alt det, de størrere i familien kan.
Undtagen, at være ligeså tung.

100% Flash-hukommelse.
Klar med det samme.

Hvis du har en iPod, iPhone eller iPad, nyder du allerede godt af alle fordelene ved flash-hukommelse: Stabilitet, hastighed og effektivitet. Så beslutningen om at bruge flash-hukommelse i en ultrakompakt bærbar som MacBook Air er helt naturlig. Med flash får du hurtigt adgang til dine data, og MacBook Air kan være i standbyfunktion i op til 30 dage.1 Det betyder, at MacBook Air er klar med det samme, uanset om du åbner den i morgen, om en uge eller næste måned.

  • Rul med to fingre

    Kør to fingre hen over Multi-Touch-overfladen for at rulle i alle retninger – lodret, vandret eller diagonalt.

  • Knib udad og indad

    Knib for at zoome ind og ud på billeder, øge skriftstørrelsen på websider m.m.

  • Rotér

    Drej din tommel- og pegefinger med eller mod uret på Multi-Touch-overfladen for at rotere et billede.

  • Træk med tre

    Husk at træk med tre fingre er slået til i Systemindstillinger, og anbring markøren øverst i et vindue, og før tre fingre hen over Multi-Touch-overfladen for at trække vinduet.

  • Skub med tre for at navigere

    Brug tre fingre, og før dem til venstre og højre langs Multi Touch-overfladen for at gå frem og tilbage.

  • Skub op/ned med fire fingre for at bruge Exposé

    Brug fire fingre, og før dem ned over Multi Touch-overfladen for at anbringe alle åbne vinduer side om side. Før fingrene opad for at skubbe alle vinduer til side og få hurtig adgang til skrivebordet.

  • Skub til venstre/højre med fire fingre for at skifte program

    Brug fire fingre, og før dem til venstre eller højre over Multi Touch-overfladen for at se alle åbne programmer som symboler. Vælg det program, du vil skifte til.

  • Sekundært klik

    Udfør højreklikfunktioner ved at klikke i et hjørne af pegefeltet eller ved at trykke med to fingre overalt. Når Slå let for at klikke er slået til, kan du trykke med to fingre overalt.

  • Klik to gange

    Tryk to gange hvor som helst på Multi-Touch-overfladen. Eller hvis “Slå let for at klikke” er slået til i Systemindstillinger, kan du bare trykke to gange på overfladen.

  • Klikke

    Tryk hvor som helst på Multi-Touch-overfladen for at klikke. Eller hvis “Slå let for at klikke” er slået til i Systemindstillinger, kan du bare trykke på overfladen.

Tilbage til toppen

Lang batterilevetid.
Klar nu. Og om en måned.

Flash-hukommelse giver plads til et større batteri, så du kan bruge mere tid på det, du nyder mest. F.eks. at surfe på nettet, redigere billeder og se videoer. Få op til 5 timers batteritid på en enkelt opladning på 11" modellen og op til 7 timer på 13" modellen. Når du sætter MacBook Air på vågeblus, går den på standby, så batteriet holder i op til 30 dage.1 Så når du kommer tilbage til MacBook Air og åbner den, er den klar med det samme. Så du er ikke afhængig af en stikkontakt, fordi der stadig er strøm på batteriet.

Tilbage til toppen

Skærm og kamera.

Skærm med høj opløsning.
Millioner af pixels. Millimeter tynd.

Fra hjørne til hjørne og pixel til pixel er skærmen på den nye MacBook Air både udtryk for en ingeniørmæssig bedrift og et banebrydende design. Den er 4,9 mm tynd, og alligevel er opløsningen så høj, at det føles, som om du ser på en meget større skærm. Og med god grund. 11" MacBook Air har en skærm i bredt 16:9-format og en højere opløsning end på en typisk 13" bærbar, mens 13" MacBook Air har en opløsning, der svarer til opløsningen på en typisk 15".

FaceTime-kamera.
Hej iPhone. (Også dig iPod touch.)

Skjult indeni den superslanke MacBook Air-skærm er der endnu et ingeniørmæssigt mesterværk: FaceTime-kameraet. Det er så tyndt (endda tyndere end kameraet i iPhone 4), at du næsten ikke lægger mærke til det, men det er utrolig effektivt. Så med FaceTime til Mac – findes nu i en betaversion – kan du lave FaceTime-opkald via Wi-Fi til alle, som har en Mac, en iPhone 4 eller den nye iPod touch. Videokvaliteten er så god, at du kan chatte, selvom der er dårlig belysning.

Stereohøjttalere.
Høres, men ses ikke.

Trods den kompakte form leverer MacBook Air fuld stereolyd. Den effektive udnyttelse af pladsen i kabinettet har gjort det muligt at anbringe en højttaler i venstre og højre side, som udsender lyden via tastaturet. Derfor kan du nyde en bedre lydkvalitet, mens du chatter via internettet,ser tv-udsendelser, ser videoer, lytter til musikeller spiller spil.

Tilbage til toppen

Bærbar performance.

NVIDIA GeForce-grafikprocessor.
Klarer hurtige bevægelser.

MacBook Air har en NVIDIA GeForce 320M-grafikprocessor – den samme, som bruges i 13" MacBook Pro. Med en ydeevne, der er op til dobbelt så stor som på den forrige generation af MacBook Air,2 har NVIDIA-grafikprocessoren en utrolig hastighed og kraft, når du kigger på billeder, ser videoer eller spiller spil. Den klarer også alle de daglige opgaver på MacBook Air hurtigt og energieffektivt – f.eks. når du skriver emails og surfer på nettet.

Intel Core 2 Duo-processorer.
Små med stor ydelse.

MacBook Air vejer under 1,4 kg, men er en sværvægter, hvor det virkelig tæller. Intel Core 2 Duo-processorer klarer arbejdet hurtigt, så du kan være lige så produktiv på MacBook Air – men på flere forskellige steder. Blog direkte fra årets event, eller mens du sidder til forelæsning. Perfekt til at fremstille salgsvindende præsentationer i lufthavnsterminalen. Citér referencer fra alverdens biblioteker. Med MacBook Air kan du gøre alt, hvad du har brug for at gøre, når som helst og hvor som helst.

Tilbage til toppen

God kontakt.
Du kan godt se at komme afsted.

Hvis du virkelig skal være mobil, skal du være trådløs. Derfor har MacBook Air 802.11n Wi-Fi og Bluetooth 2.1 + EDR. Trådløse forbindelser gør det muligt at surfe på nettet, sende emails og udskrive dokumenter.3 De gør det også muligt at hente musik, videoer og – snart via Mac App Store – programmer. Uanset hvor du er. MacBook Air sørger for dig, når du opholder dig det samme sted et stykke tid. To USB 2.0-porte, en SD-kortplads (på 13" modellen) og et minijackstik til hovedtelefoner giver dig masser af muligheder. Og med en Mini DisplayPort kan du tilslutte en 27" Apple LED Cinema Display, en projektor eller et HD-fjernsyn, hvis du vil udvide din skrivebordshorisont.

  1. Test udført af Apple i september 2010 med testmodeller af 1,86 GHz Intel Core 2 Duo–basererede 13'' MacBook Air-enheder og testmodeller af 1,4 GHz Intel Core 2 Duo–baserede 11'' MacBook Air-enheder. Den trådløse produktivitetstest måler batteriets driftstid ved trådløs surf på 25 populære websteder med skærmens lysstyrke indstillet til 50 %. Standby-test udført af Apple i september 2010 med testmodeller af 1,86 GHz og 2,13 GHz Intel Core 2 Duo–baserede 13" MacBook Air-enheder samt testmodeller af 1,4 GHz og 1,6 GHz Intel Core 2 Duo–baserede 11" MacBook Air-enheder. Standby-testen måler batteriets driftstid under forhold, hvor et system, der er forbundet til et trådløst netværk, går på vågeblus, mens programmerne Safari og Mail er åbne, og alle systemindstillinger er indstillet til standard. Batteriets levetid afhænger af konfiguration og brug. Se www.apple.com/dk/batteries for at få flere oplysninger.
  2. Test udført af Apple i oktober 2010 med testmodeller af 2,13 GHz Intel Core 2 Duo–basererede 13" MacBook Air-enheder og testmodeller af 1,6 GHz Intel Core 2 Duo–baserede 11" MacBook Air-enheder med NVIDIA GeForce 320M. 2,13 GHz Intel Core 2 Duo-baserede 13" MacBook Air-enheder med NVIDIA GeForce 9400M var produktionsmodeller. Alle computere var konfigureret med 4 GB RAM. Alle produktionsmodeller var konfigureret med 2 GB RAM. Call of Duty 4 v1.7.1 blev testet med Timedemoambush, Timedemobog, Timedemopipeline ved originale opløsninger. Portal v(4295)(400) blev testet med Mydemo1 ved originale opløsninger. MacBook Air overvåger konstant systemets temperatur- og strømforhold og justerer evt. processorhastigheden for at optimere ydeevnen.
  3. Til trådløs internetadgang kræves en base eller et andet trådløst adgangspunkt og en konto hos en internetudbyder (evt. mod betaling). Visse internetudbyderes udstyr er ikke kompatibelt med AirPort.
  4. AppleSupport.dk - november 2010