MacBook Air

Ingen softwaremangler.

MacBook Air leveres med software, som hjælper dig med alt fra dagligdagsopgaver til store drømmeprojekter. Og den lader dig gøre tingene på den enkleste, mest intuitive og sjove måde. Det er er jo en del af det at være en Mac.

Mac OS X. Verdens mest avancerede operativsystem.

Og i hjertet af alle MacBook Air – og alle Macs – ligger Mac OS X, et operativsystem, der er fremstillet specielt til Intel-processorerne med flere kerner og de avancerede grafikfunktioner. Den nyeste version, Mac OS X Snow Leopard, er baseret på en komplet 64 bit arkitektur, ligesom næsten alle de programmer, der følger med en Mac. Kort sagt: Alt, hvad du gør på MacBook Air, sker ufatteligt hurtigt og med en fantastisk ydeevne.

Effektive programmer, som er nemme at bruge.

Apple fremstiller MacBook Air og den software, der følger med, så alt arbejder perfekt sammen. Det tager næsten ingen tid at blive fortrolig med Apple-programmerne, fordi de alle sammen fungerer på næsten samme måde. Så når du har fundet ud af at bruge et program, tager det ikke lang tid at lære at bruge de andre. Og Apple forstår betydningen af bærbar produktivitet. Det er derfor, vi inkluderer funktioner som Exposé og Spaces, der hjælper dig med nemt at få adgang til alt på din MacBook Air. Med et tryk på en tast eller en bevægelse anbringer Exposé med det samme alle de åbne vinduer side om side, skalerer dem og arrangerer dem smukt i et net, så du kan se, hvad der er i hvert eneste vindue. Og med Spaces får du mulighed for at gruppere vinduer, så hver gruppe får sit eget skrivebord – eller område – som du hurtigt kan skifte imellem dem. Opret et område til arbejde, et område til spil og et område til hvad du har lyst til. Sammen giver Exposé og Spaces dig en stor fordel, når du multitasker på en lille skærm.

Tilbage til toppen

Selv de dagligdagsopgaver er spændende.

I modsætning til mange pc-bærbare leveres MacBook Air med alt, hvad du skal bruge til at sende emails, ordne din kalender, organisere kontakter m.m. Og den er klar til at gøre alle disse ting, få minutter efter du har taget den ud af kassen. Det er fordi, alle Macs leveres med Mail, så du kan sende og modtage emails, iCal til administration af aftaler og vigtige begivenheder, Adressebog til organisering af kontakter, iTunes til alt i underholdningsafdelingen og andre sjove og praktiske programmer, som vil få dig til at tænke over, hvordan du nogensinde har klaret dig uden dem.

Tilbage til toppen

Sikkerhedsfunktioner
i Mac.

En Mac gør meget for at gøre din digitale verden så sikker som muligt.

  • Beskyttelse mod virus
    og ondsindet software
  • Advarsler ved overførsler
  • Auto-sikkerhedsopdatering
  • Børnesikring
  • Advarsler om “phishing”
  • Adgangskodeassistent

En ting du må undvære med en Mac:
pc-virus.

Trojanske heste, orme, email-virus. Den digitale verden kan være et farligt sted. Heldigvis er en Mac ikke udsat for de tusindvis af vira, der plager Windows-baserede computere. Mac OS X leveres med et indbygget forsvar, der beskytter dig, uden at du behøver at gøre noget. Og skulle der opstå en potentiel sikkerhedsrisiko, svarer Apple hurtigt ved at levere softwareopdateringer og sikkerhedsforbedringer, som kan hentes automatisk og installeres med et klik.

Hurtig og nem at forbinde til et trådløst netværk.

Det kunne ikke være nemmere at oprette forbindelse til et trådløst netværk med MacBook Air.1 Med et klik på AirPort-symbolet på menulinjen får du en liste over tilgængelige Wi-Fi-netværk. Vælg det netværk, du vil oprette forbindelse til – så er du i gang.

Automatisk back-up redder din dag.
Og din uge, måned og dit år.

Sikkerhedskopiering er vigtigt. Alligevel gør du det sikkert ikke så tit, som du burde. Derfor klarer MacBook Air besværet med at tage back-up for dig. Time Machine, som følger med alle Macs, laver automatisk back-up af hele systemet til en ekstern harddisk eller Time Capsule. Time Machine opbevarer en ekstra kopi af alle arkiver og husker, hvordan din computer så ud på en given dag. Så du kan altid se,

Tilbage til toppen

iPhoto.
Måden du organiserer, redigerer og deler billeder med en Mac.

iPhoto er et brugervenligt fotoprogram, som hurtigt og nemt lader dig organisere og finde billeder og få dem til at se fantastiske ud. Med funktioner som Ansigter, Steder og Begivenheder hjælper iPhoto dig med at holde styr på dine billeder i forhold til, hvem der er med på dem, hvor og hvornår du har taget dem – og det foregår naturligvis i flot fuld skærm. Brug hurtige og enkle redigeringsværktøjer til at gøre de ok billeder til super billeder med nogle få klik. iPhoto gør det endda muligt at dele billederne med hele verden, fx. i smukke fotobøger eller med Letterpress-kort i bogtrykkvalitet eller via nettet på Facebook, MobileMe og Flickr.

Tilbage til toppen

iMovie.
Få dine hjemmevideoer til at ligne Hollywood-produktioner.

Du kan ikke længere være tilfreds med kedelige hjemmevideoer. Med iMovie kan du forvandle de videoer, du selv optager, til dine helt egne filmproduktioner. Lav en trailer i Hollywood-stil, som får publikum til at grine, græde og skrige efter mere. Kan du trække og anbringe, kan du også lave film i iMovie. Det leveres med Apple-designede temaer med et sjovt og professionelt udseende. Du skal bare vælge et tema, så klarer Movie resten og tilføjer automatisk animerede titler og avancerede overgange. Tilpas dine filmperler med dine egne ord og din egen lyd.

Tilbage til toppen

GarageBand.
Find din indre rockstjerne frem.

Uanset om du er et musikalsk geni eller bare er nysgerrig, så er GarageBand til dig. Sæt en elektrisk guitar til eller et USB-keyboard, og vær klar til at rocke med virtuelle kopier af verdens mest kendte forstærkere og effektpedaler samt over 100 softwareinstrumenter. Bare fordi du ikke har lært at spille musik og noder som barn, betyder det ikke, at det er for sent. Grundlæggende lektioner lærer dig præcis det: Grundtrækkene. Vælg blandt 40 lektioner, som omfatter bluesguitar, rockguitar, klassisk klaver, popklaver m.m. Eller få en privat lektion fra en af dine musikalske helte, f.eks. Sting eller Death Cab for Cutie, med Lektioner fra kunstnere.2 GarageBand fortæller dig endda, hvor godt du spiller mens du spiller, ved hjælp af funktionen “Hvordan spillede jeg?”

  1. Til trådløs internetadgang kræves en base eller et andet trådløst adgangspunkt og en konto hos en internetudbyder (evt. mod betaling). Visse internetudbyderes udstyr er ikke kompatibelt med AirPort.
  2. Lektioner fra kunstnere sælges separat.


    AppleSupport.dk - November 2010