En skarp profil. Med meget mere power.

iMac er utrolig tynd, og alligevel har den 4. generation af Intel Core-processorer, hurtigere grafik, det avancerede Fusion Drive og muligheder for flash-lagring og superhurtigt 802.11ac Wi-Fi. Så den har power nok til et designstudie, et produktionsselskab eller et forsker-laboratorium. Samtidig er den så smuk,
at den passer til alle rum derhjemme.

4.-generations Intel Core-processorer. Lynhurtighed er standard.

Core i5- og Core i7-processorer.

Den 4. generation af quad-core Intel Core i5-processoren – baseret på den nyeste Haswell-arkitektur – er standard på iMac. Den fås med en taktfrekvens på op til 3,4 GHz. Eller du kan konfigurere iMac med en quad-core Intel Core i7 med op til 3,5 GHz. Da OS X er designet til at udnytte hver kerne, bruger iMac hver eneste bits ydeevne fra processoren. OS X understøtter også Hyper-Threading i Core i7, så den kan afvikle to tråde på hver kerne samtidig – så du får processorpower fra otte virtuelle kerner.

Turbo Boost 2.0.

Lad os sige, at du bruger et processorkrævende program som Aperture eller Final Cut Pro, som kan bruge noget mere power. Turbo Boost 2.0 øger så automatisk hastigheden i de aktive kerner, så Core i7 f.eks. giver dig op til 3,9 GHz. Ved at skifte kernefrekvens i mindre intervaller giver Turbo Boost processoren mulighed for at administrere ydeevnen uden at give køb på effektiviteten. Alt det her sker i baggrunden, så du kan arbejde og spille nemmere og hurtigere.

Ny NVIDIA-grafik. Hurtighed på et højere niveau.

Grafikfikken er i det hele taget blevet endnu bedre med iMac. NVIDIA GeForce 700-processorer er hurtigere end den tidligere generation og har dobbelt så meget skærmhukommelse. Det betyder flere billeder pr. sekund, mere flydende animation og bedre respons, f.eks. når du spiller grafiktunge 3D-spil, redigerer HD-billeder, videoer og så videre. Hvis du vælger NVIDIA GeForce GTX 780M med 4 GB skærmhukommelse i 27" iMac, får du den bedste grafiske ydeevne i en alt-i-en-computer. Og hvis du vælger 2,7 GHz iMac, leveres den med integreret Intel Iris Pro, som har grafikydeevne som en separat grafikprocessor.

Hurtigere Fusion Drive. Et perfekt match af ydeevne og kapacitet.

Fusion Drive, som kan tilvælges i Apple Online Store, er nu op til 50 % hurtigere.2 Det er et banebrydende begreb, der kombinerer den store lagringskapacitet i en traditionel harddisk med flash-lagrings store ydeevne. Med Fusion Drive i din iMac bliver diskkrævende opgaver – lige fra opstart af computeren til åbning af apps og programmer til import af billeder – hurtigere og mere effektivt. Det skyldes, at de emner, du bruger tit, altid er klar i det hurtige flash-lager, mens de emner, du ikke bruger så tit, holdes på harddisken. Filer overføres i baggrunden, uden du lægger mærke til det. Efterhånden som systemet finder ud af, hvordan du arbejder, gør Fusion Drive din Mac-oplevelse endnu bedre.

Hvis du vil have maksimal ydeevne, kan du også konfigurere din iMac med op til 1 TB flash-lagring, der nu er op til 50 % hurtigere end den forrige generation.3

Fusion Drive-ydeevne

  • 1,5 x
    Ny Fusion Drive
  • Forrige generation af Fusion Drive

Flash-lagerets ydeevne

  • 1,5 x
    Nyt flash-lager
  • Forrige generation af flash-lager

802.11ac Wi-fi. Den nye hastighedsstandard.

Med 802.11ac-teknologi med tre strømme slår iMac rekorden for stationære computere i Wi‑Fi-hastighed. Når den er forbundet til en 802.11ac-base – inkl. den nye AirPort Extreme og AirPort Time Capsule – kan du komme op på datahastigheder på op til 1,3 Gbps.4 Det er tre gange så hurtigt som den tidligere 802.11n-standard, og det betyder også, at dit Wi-Fi bliver tre gange så hurtigt.5 Du får også den dobbelte kanalbåndbredde med kanaler med en bredde på 80 MHz. Det giver plads til flere data, der kan overføres hurtigere end nogensinde.

Wi-Fi-datahastighed

  • 1300 Mbps
    802.11ac
  • 450 Mbps
    802.11n
  • 54 Mbps
    802.11g

Thunderbolt I/O. Det handler om hurtighed og fleksibilitet. Og om hurtighed.

Med én lille port får du superhurtige dataoverførselshastigheder og enorme udvidelsesmuligheder. Thunderbolt har to 10-Gbps datakanaler pr. port, så dataoverførslen er op til dobbelt så hurtig som USB 3 og op til 12 gange så hurtig som FireWire 800. Og husk, at du ikke kun kan sætte en enkelt disk eller ydre enhed i en Thunderbolt-port: Du kan serieforbinde op til hele seks enheder plus en skærm. Alle iMac-modeller har to Thunderbolt-porte, som giver dig endnu flere udvidelsesmuligheder.

I/O med stor ydeevne

  • 10 Gbps
    Thunderbolt (kanal 1)
  • 10 Gbps
    Thunderbolt (kanal 2)
  • 5 Gbps
    USB 3
  • 800 Mbps
    FireWire 800

iMac-muligheder i Apple Online Store. Find den, der passer dig.

Lagringsplads

1-TB harddiske er nu standard i alle iMac-modellerne.6 Du kan maksimere lagringen ved at konfigurere 27" iMac med en disk med en kapacitet på op til 3 TB. Eller vælg op til 1 TB flash-lagring (op til 512 GB på 21,5" modellen). Du får det bedste af to verdener, hvis du vælger Fusion Drive i kapaciteter på 1 TB eller 3 TB.

Hukommelse

21,5" iMac leveres med 8 GB hukommelse og kan online konfigureres med 16 GB. 27" iMac leveres som standard med 8 GB hukommelse, og du kan opgradere til 16 GB eller 32 GB. Hvis du konfigurerer og køber din iMac i Apple Online Store, er hukommelsen allerede installeret ved levering. Du kan selv installere mere hukommelse i 27" modellen ved at åbne det lettilgængelige hukommelsespanel på bagsiden.

  1. Test udført af Apple i september 2013 med testmodeller af 27'' 3,4-GHz quad-core Intel Core i5–baserede iMac-computere med NVIDIA GeForce GT 775M og 2 GB grafikhukommelse og produktionsmodeller af 27'' 3,2-GHz quad-core Intel Core i5–baserede iMac-computere med NVIDIA GeForce GTX 675MX og 2 GB grafikhukommelse, alle konfigureret med 8 GB ram. Brugt opløsning: 2560 x 1440. X-Plane 10 testet vha. fps_test=2 test_flight_c4.fdr, med 4 x kantudglatning. Batman: Arkham City GOTY testet vha. den indbyggede benchmark, med højt detaljeringsniveau og 4 x kantudglatning. Borderlands 2 testet vha. Commando-karakter på level 50, med medium detaljeringsgrad i spil og med kantudglatning slået til. Test af ydeevne udføres med specielle computersystemer og repræsenterer iMacs omtrentlige ydeevne.
  2. Test udført af Apple i september 2013 med testmodeller af 27'' 3,5-GHz quad-core Intel Core i7–baserede iMac-computere med 1 TB Fusion Drive og produktionsmodeller af 27'' 3,4-GHz quad-core Intel Core i7–baserede iMac-computere med 1 TB Fusion Drive, alle konfigureret med 8 GB ram. Testet med kopiering af filer. Test af ydeevne udføres med specielle computersystemer og repræsenterer iMacs omtrentlige ydeevne.
  3. Test udført af Apple i september 2013 med testmodeller af 27'' 3,4-GHz quad-core Intel Core i5-baserede iMac-computere med 1 TB flash-lager og produktionsmodeller af 27'' 3,2-GHz quad-core Intel Core i5-baserede iMac-computere med 768 GB flash-lager, alle konfigureret med 8 GB ram. Testet med kopiering af filer. Test af ydeevne udføres med specielle computersystemer og repræsenterer iMacs omtrentlige ydeevne.
  4. Baseret på teoretisk spidsbelastning. Faktiske hastigheder er lavere.
  5. Baseret på udkast til IEEE 802.11ac-specifikationen. Ydeevne baseret på en sammenligning med Apples 802.11n-produkter. Sammenligningen er foretaget med et AirPort Extreme-netværk og en 802.11ac-computer. Hastighed og rækkevidde bliver mindre, hvis et 802.11a-/b-/g-produkt kobles til netværket. Adgang til det trådløse nertværk kræver en Wi-Fi-kompatibel enhed. Den faktiske hastighed varierer, afhængigt af rækkevidde, forbindelseshastighed, bygningskonstruktion, netværkets størrelse og andre faktorer. Rækkevidden afhænger af bygningskonstruktionen.
  6. 1 GB = 1 milliard byte; 1 TB = 1 billion byte. Faktisk formateret kapacitet er mindre.