Noget af det bedste ved en Mac er alt det, du kan med den.

Den leveres med programmer til at surfe på nettet, sende mails og læse bøger. Programmer til kreativitet. Programmer til produktivitet. Og endda et program til at finde nye programmer. Din Mac har ikke bare alle funktioner, den er fuld af dem.

Safari. Surf på den smarteste måde.

Safari har fantastiske funktioner og nyskabelser, så du kan nyde nettet endnu mere. Med 'Delte henvisninger' er det let at se websites, som er blevet delt af personer, du følger på Twitter og LinkedIn. Det er også let for dig at dele websites. Du skal bare klikke på den indbyggede knap Del for at tweete, lægge noget ud på Facebook eller sende noget til en ven. Med de energibesparende teknologier kan du surfe i længere tid. Og indbyggede anonymitetsfunktioner beskytter dig løbende mod at blive sporet. Med en fantastisk ydeevne og understøttelse af de nyeste webstandarder findes der ingen bedre måde at surfe på.

Mail. En indbakke fuld af fantastiske funktioner.

Mail er den enkleste og mest effektive måde at administrere mails på din Mac. Programmet er let at indstille og fungerer sammen med mailtjenester som iCloud, Gmail, Yahoo!, AOL og Microsoft Exchange. Har du flere mailkonti, kan du tilføje dem til Mail, og få adgang til dem alle fra ét sted. I Mail kan du tilmed arbejde med beskeder i din indbakke, når du er offline. Søgning sker hurtigt og effektivt. Du vedhæfter filer og billeder bare ved at trække dem hen til dine mails. Og med flere oversigtsmuligheder udnytter Mail din brede skærm optimalt. Så det ser lige så godt ud, som det fungerer.

iBooks. Nu er Mac med i bogklubben.

Når du starter iBooks på din Mac, vises bøger, du har downloadet på din iPad, iPhone eller iPod touch, automatisk i din bogreol. Og du kan finde over to millioner flere bøger i butikken i iBooks Store.1 Det er let og intuitivt at læse – vend sider ved at swipe, og zoom ind ved at knibe. Er du studerende og begravet i bøger, kan du have lige så mange åbne ad gangen, som du vil. Og når du tager noter eller tilføjer et bogmærke på din Mac, overfører iCloud dem automatisk til alle dine enheder. iCloud husker endda, hvilken side du er nået til, så du altid kan fortsætte dér, hvor du slap.2

Mac App Store. Få programmer og apps til din Mac på din Mac.

Ligesom du kan købe ind i App Store på iPad og iPhone, har Mac App Store også tusindvis af programmer og apps, som du kan undersøge og købe på din Mac. Nye programmer installeres i et enkelt trin direkte til Launchpad. Og Mac App Store kan nu automatisk opdatere programmer og apps for dig, så du altid har de nyeste versioner. Læs mere

iPhoto. Det er her, dine billeder bor. Og bliver bedre.

iPhoto giver dig alt, du skal bruge til at gøre lige, hvad du vil med dine billeder. Hold dem organiseret og lette at finde på mange forskellige måder. Brug effektive og samtidig enkle redigeringsværktøjer til at gøre hvert enkelt billede perfekt. Send dine billeder via Mail og Beskeder. Publicer dem på Facebook, Twitter og Flickr. Lav underholdende slideshows, eller del dine billeder med venner og familie via iCloud. Du kan tilmed forvandle dine yndlingsbilleder til flotte billedbøger, kort, kalendere og trykte produkter – uden at forlade iPhoto. Læs mere

iMovie. Den helt store filmproduktion. Uden den helt store produktion.

Dine hjemmevideoer hører hjemme i iMovie. Et helt nyt design gør det let at gennemse og dele dine yndlingsøjeblikke på stedet. Og når du vil forvandle et par klip til de flotteste film eller forfilm, giver iMovie dig alle værktøjerne til at dele dem med dine største fans eller gøre dem klar til din egen verdenspremiere.

GarageBand. Fantastisk musik. Det spiller bare.

Det har aldrig været så nemt at lave fed musik på din Mac. Eller så sjovt. GarageBand giver dig en samling af forstærkere og effektpedaler, du kun kunne drømme om, et helt nyt Lydbibliotek med instrumenter og sløjfer – og endda en virtuel trommeslager, der spiller, som du vil. Og du kan udgive din hitsingle over hele verden på få sekunder. Fra musiktimer til indspilningsværktøjer – GarageBand har alt, hvad du skal bruge til at lave og dele rigtig fed musik, mens du har det sjovt.3

Pages. Giv din tekst den bedste behandling.

Lige fra det første bogstav, du skriver, opdager du, hvor naturligt det føles at lave smukke dokumenter i Pages. Mal et billede med ord. Eller tilføj et billede, en figur eller et interaktivt diagram. Værktøjer til det, du arbejder med, vises, lige når du skal bruge dem. Når du er klar, kan du dele på mange måder med et enkelt klik. Det har aldrig været nemmere at skrive. Punktum.4

Numbers. Regneark, der trækker fra de andre.

Numbers hjælper dig med at gøre regneark mere informative – og smukkere. Sæt dine data ind i en flot Apple-designet skabelon. Eller begynd med et tomt lærred. Tilføj nogle hurtige beregninger. Og giv tallene liv i et dramatisk interaktivt diagram. Pludselig forstår du, hvad det hele betyder. Det er da smukt.4

Keynote. Lad dine præsentationer vise deres bedste sider.

Begynd med at vælge et elegant Apple-designet tema. Indsæt billeder og videoer, og finjuster dem med effektive grafikværktøjer. Sæt spot på vigtige pointer med animerede, interaktive diagrammer. Og tilføj filmiske effekter og overgange. Det hele finder sted fra en intuitiv brugergrænseflade. Med Keynote er det forbløffende let at holde spektakulære præsentationer.4

Kort

Nu har du hele verden på skrivebordet. Og lige ved hånden, som aldrig før. Med Kort kan du finde rutevejledninger på din Mac og sende dem direkte til din iPhone for at få talt vejvisning.5 Dine bogmærker og seneste søgninger overføres automatisk til dine iOS-enheder. Du kan få oplysninger om restauranter, hoteller og attraktioner – med telefonnumre, Yelp-anmeldelser m.m. Og Macs grafikpower får alt til at ske utroligt glidende og med god respons.

Kalender

Hold styr på dit travle liv, og del det med andre. Opret separate kalendere – en til hjemmet, en til skolen osv. – og se dem alle med et enkelt blik. Med et nyt infovindue kan du tilføje, hvor din begivenhed finder sted, skrive adresser, som automatisk fyldes ud, når du skriver, samt få vist et kort og en vejrudsigt. Den kan endda planlægge rejsetid. Kalender fungerer sammen med Yahoo! og Google. Og med iCloud holdes den opdateret på din iPad, iPhone og iPod touch.

FaceTime

Snak, smil og grin med alle på en iPad, iPhone, iPod touch eller en anden Mac.6 Det er lige så let at lave et FaceTime-opkald som at klikke på en kontakt. Når nogen ringer, får du en meddelelse om, hvem det er, så du kan vælge at svare, afvise opkaldet eller indstille en påmindelse om at ringe tilbage.

Beskeder

Send ubegrænsede beskeder til alle, der har en Mac, iPhone, iPad eller iPod touch. Del billeder, videoer, dokumenter eller kontakter med en ven eller en gruppe. Se, når din besked er leveret, og når en anden er ved at skrive et svar. Det hele fungerer problemfrit med Yahoo! Messenger og AIM.

Kontakter

Venner, familie, kolleger. Gem oplysninger om dem i Kontakter. Importér navne, numre, adresser og billeder fra andre apps, Facebook og LinkedIn. Opret smarte grupper. Udskriv adressemærkater og kuverter. Og med iCloud kan du holde det hele ajour på din iPad, iPhone og iPod touch.

Påmindelser

Påmindelser minder dig om de ting, du skal huske. Lav huskelister, indstil tidsfrister og få advarsler, når datoerne nærmer sig. Kryds løbende emner af på dine lister. Og for at være sikker på, at du ikke glemmer noget, holder iCloud dine påmindelser ajour på din iPad, iPhone og iPod touch.

Preview

Se PDF-dokumenter, billeder og alle mulige slags filer uden at skulle åbne de programmer, filerne blev lavet i. Se dem på fuld skærm med et enkelt klik. Vælg tekst og billeder, der skal kopieres og indsættes. Omorganiser et dokument, eller slet sider. Markér det ved hjælp af brugervenlige kommenteringsværktøjer. Du kan også beskære, rotere, forstørre og gemme billedfiler i flere formater.

Noter

Tænk på det. Skriv det ned. Gør din note mere iøjnefaldende med billeder og bilag. Send dem via Mail eller Beskeder, eller sæt vigtige noter op på skrivebordet. Og når du opretter en note på din Mac, opdaterer iCloud automatisk din iPhone, iPad, og iPod touch.

iTunes

iTunes er den nemmeste måde at organisere og nyde musik, film, programmer og bøger, som du allerede har – og købe det, du ønsker dig. Og med iCloud er alt det, du køber fra iTunes, også let tilgængeligt på alle dine andre enheder. Så uanset hvor du er, har du altid din yndlingsunderholdning med dig.

Game Center

Spil mod alle med en Mac, iPad, iPhone eller iPod touch. Opret en Game Center-konto med dit Apple-id. Log derefter ind, og så er du klar. Du kan se de spil, du har spillet, starte et nyt spil, se resultattavler og endda dele dine resultater på Facebook og Twitter.

Time Machine

Time Machine arbejder sammen med en ekstern harddisk eller AirPort Time Capsule (sælges separat), så data på din Mac automatisk sikkerhedskopieres. Du skal bare indstille den én gang, og resten sker automatisk. Time Machine sikkerhedskopierer hele dit system, inklusive systemfiler, programmer, konti, indstillinger, musik, billeder, film og dokumenter.

Photo Booth

Mac fra sin skøre side. Tag sjove billeder, og optag korte videoer. Tag enkelte billeder eller en serie på fire. Det bliver rigtig sjovt, når du tilføjer effekter og baggrunde, f.eks. Eiffeltårnet eller det ydre rum. Bare klik på Del for at publicere dem på Facebook og Twitter.