eMac Et avanceret multimedielaboratorie.

Tekniske specifikationer--G4-processorInternetSoftware

Med Mac OS X og programmer som f.eks. iMovie 2, iTunes 2 og iPhoto kan eleverne oprette fænomenale digitale medieprojekter på eMac.

Mac OS X kombinerer klippefast stabilitet med Macintoshs brugervenlighed og gør det lettere at tilslutte de mest populære digitale FireWire- og USB- -enheder. Da driverne til mange af de populære digitale kameraer og videokameraer, scannere og printere er indbygget i Mac OS X, genkender operativsystemet disse enheder i samme øjeblik, du slutter dem til eMac.

Mac OS X er et ægte “multitasking”-system, hvilket betyder, at du kan gøre mere end en ting ad gangen. Og det er ret praktisk, når man tænker på de store digitale programmer , der følger med eMac. Eleverne får garanteret lyst til at gøre alting på en gang.

Digitale film
Nu kan selv en tur i parken i forbindelse med et biologiprojekt blive temaet for en film. Apples iMovie 2 - software til digital efterbehandling af film - forvandler eMac til et filmstudie, som selv de mest uerfarne elever kan bruge. iMovie 2 understøttes af de mest populære digitale videokameraer, så eleverne kan overføre billeder og lyd af høj kvalitet fra videokameraet til eMac via et FireWire-kabel. Når de først har importeret deres optagelser (hvor de kun behøver at gemme de scener, de er tilfredse med), kan de organisere deres klip i en hvilken som helst rækkefølge og tilføje effekter som krydsklipninger, rulletekster, lydspor og kommentatorstemme. Eleverne vil blive så optagede af at lære, at indlæringen vil foregå på et langt dybere plan. eMac er forberedt til netop sådanne omstændigheder med en stor 40 GB harddisk.

Digitale billeder
Eleverne kan importere billeder fra et digitalt kamera, organisere dem, redigere og forbedre dem og dele dem på mange forskellige måder vha. iPhoto på eMac. De kan bruge iPhoto til at oprette et digitalt fotoalbum og derpå vælge det tema og layout, de synes bedst om. De kan tilføje titler og tekst for at fortælle en historie eller beskrive deres billeder.

Musik Digital lyd
iTunes 2 giver eleverne brugervenlige værktøjer til at organisere og administrere hele deres digitale lydbibliotek. De kan bruge eMac og iTunes til at afspille musik, oprette spillelister, og - hvis din skole vælger modellen med det kombinerede drev - brænde skræddersyede CD'er blot ved at trække og anbringe. Med iTunes kan eleverne importere spor fra en CD, konvertere deres yndlingssange til digitale lydarkiver og gemme dem på eMacs harddisk. Desuden kan eleverne også importere digitale lydarkiver med deres egne stemmer (eller med skuespil, koncerter eller andre skolebegivenheder) til iTunes. iTunes indeholder en funktion, der gør, at sangene kan glide over i hinanden, samt en lydforstærker. Desuden kan eleverne optimere lydafspilningen ved at vælge mellem mere end 20 fabriksindstillinger af equaliseren. De kan også manuelt indstille 10-sporsequaliseren til deres egne yndlingskonfigurationer. iTunes 2 er som skabt til lydspor til film.

Quicktime-film
Filmlærred på 17"
Du kan se elevernes film på eMac's fantastiske 17" skærm. Eksporter filmen i QuickTime -format og brænd den på en CD vha. eMacs kombinerede DVD-R-/CD-RW-drev, så du kan dele den med en masse andre.

Opløsning
eMac giver dig fem skærmopløsninger: 640 x 480 punkter ved 138 Hz, 800 x 600 punkter ved 112 Hz, 1024 x 768 punkter ved 89 Hz, 1152 x 864 punkter ved 80 Hz og 1280 x 960 punkter ved 72 Hz, så den er det perfekte sted at vise dine egne film eller DVD'er. Desuden kan du på modeller med det kombinerede drev se film i et fremviservindue eller på fuld skærm med Apple DVD Player (software, der følger med eMac).

Del film på Internet
De elever, der gerne vil dele deres film på Internet, kan oprette en iTools -konto og bruge Apples HomePage-software til at oprette deres eget websted. Med HomePage kan de bygge flotte websteder - uden at have prøvet det før - på ingen tid. (iTools kan foreløbig kun fås på engelsk).


. . .
-
Apple eMac
a

-
app
2002