PowerBook G4 og 23" Cinema HD Display

Nu kan du se alt i et format, der slår benene væk under dig.

G4-processerDigitalt samlingspunktTrådløst Internet

Nu kan du oprette imponerende præsentationer - og fremvise dem i et format, der får folk til at tabe mælet. PowerBook G4 leveres med ADC-, DVI-, VGA-, S- og composite videoudgange til Apples 100 procent digitale flade skærme, CRT-skærme, fjernsyn og projektorer.

DVI- til ADC-mellemstik Ville du sommetider ønske, at PowerBook havde en 23" skærm?
Vil du gerne have en ekstern skærm i forbindelse med et oplæg eller bare for at få mere albuerum på kontoret? Så er der gode nyheder til de kreative professionelle, der har længtes efter at kunne slutte PowerBook G4 til en af Apples fantastiske flade skærme: Alt, hvad du skal bruge, er en 867 MHz eller 1 GHz PowerBook G4 samt Apples DVI til ADC-mellemstik (ekstraudstyr). Så kan du tilslutte Apples 23" Cinema HD Display, Apples 22" Cinema Display eller 17" Apple Studio-skærm.

Med Apples DVI til ADC-mellemstik er der mulighed for mere end blot en fysisk forbindelse mellem en DVI-port og en digital ADC-skærm. Det er udviklet til at beskytte det digitale videosignal, så du får den ultimative rene digitale oplevelse.

Mellemstikket tilvejebringer en digital signalbane mellem computer og skærm. Det indeholder aktive komponenter, der gendanner både det digitale grafiksignal og USB-signalet fra computeren. Denne gendannelse er med til at sikre, at billeder altid vises med den højeste kvalitet - selv ved den ekstremt høje frekvens i Apple Cinema HD Display.

På grund af sit kompakte design er der plads til Apples DVI til ADC-mellemstik både på og under dit skrivebord. Apples DVI til ADC-mellemstik leveres med strømforsyning, netledning og DVI-/USB-kabel.

ATI Mobility Radeon 9000 Næste generations ydeevne
PowerBook G4's generationsspring mht. ydeevne ses tydeligst i forbindelse med 2D- og 3D-grafik. Det skyldes en række faktorer, hvoraf den vigtigste er den kraftfulde ATI Mobility Radeon 9000 -grafikprocessorenhed (GPU), Mac OS X, OpenGL, en megabred 15,2" skærm og - sidst men ikke mindst - helheden, der overgår summen af delene med spektakulære effekter i millioner af farver.

Sydende grafikprocessor
PowerBook G4 leveres med den mest kraftfulde grafikprocessor, der nogensinde er fulgt med en bærbar computer fra Apple. Den hedder ATI Mobility Radeon 9000, og intet kan stikke dens ydeevne mht. 2D-, 3D- og multimediegrafik i tidens mest krævende programmer. 1 GHz PowerBook G4 leveres med 64 MB DDR SDRAM, og 867 MHz PowerBook G4 med 32 MB DDR SDRAM.

Da Mobility Radeon 9000 kan håndtere seks teksturer i en enkelt beregning og tilhører den nyeste generation af hardware, der mestrer transformation og belysning samt programmerbar punkt- og vertexskyggelægning, bliver alle aspekter af din visuelle oplevelse forbedret drastisk i alle programmer. Grafikprocessoren er perfekt til fotorealistiske 3D-spil og video i biografkvalitet.

ATI's Smartshader-teknologi muliggør et realistisk samspil mellem lys og skygge, og Smoothvision-teknologien til kantudjævning leverer sammen med branchens førende dobbeltbrydende filter de ypperste visuelle effekter, uden at det går ud over ydeevnen. Og Fullstream - ATI's banebrydende anti-blokeringsteknologi til video - fjerner blokerende elementer fra videoen, så du får en skarpere billedkvalitet, når du afspiller “streaming media”.

Der er endda en yderligere fordel, når det gælder energibesparelse. ATI's splinternye PowerPlay-teknologi giver den mest avancerede energibesparelse til grafik på de nuværende bærbare computere. ATI Mobility Radeon 9000 justerer dynamisk energiforbruget baseret på brugeraktivitet, så batteriet holder længere. Det er lige, hvad du har brug for, når du arbejder, spiller eller ser film ombord på et fly.

Det er let at efterprøve
Der er en hurtig måde, hvorpå man kan vurdere en computers grafiske formåen, og det er ved at afvikle et grafikkrævende 3D-spil på den. Dette skyldes, at 3D-spil kræver hurtig opdatering af skærmen, og da hvert billede i et spil skal gendannes så hurtigt som muligt, bliver grafikprocessoren hele tiden presset til sit yderste. Frekvensen, hvormed billederne gendannes, er afgørende. Jo hurtigere billederne gendannes, jo mere flydende og filmisk fremstår handlingen.

DVI-port

Udstil dine værker
Vil du gerne fremlægge dine ideer på en stor skærm? Den nye PowerBook G4's DVI-port opdager selv, når der bliver tilsluttet en ekstern skærm eller en projektor. Systemet sender automatisk signalet til den eksterne skærm, når du slutter den til PowerBook. Du kan også skifte mellem to skærme og skærmdublering ved blot at trykke på F7-tasten. Og det bedste af det hele: Hardwaredubleringen, der følger med den nye PowerBook G4, gør det muligt at vise videoindhold som f.eks. QuickTime-film på en ekstern skærm i lige så høj kvalitet som på den indbyggede skærm.

S-videoudgang Se det for dig
Du kan tilslutte et analogt fjernsyn vha. PowerBook G4's S-videoudgang. Og takket være det indbyggede SuperDrive (DVD-R/CD-RW), bliver det endnu bedre, når du er i humør til at se film i stedet for at fremstille dem.

OpenGL afvikles hurtigere i Mac OS X v10.2
ATI Mobility Radeon 9000 udnytter fuldt ud OpenGL, en avanceret 3D-teknologi, der nu afvikles endnu hurtigere i Mac OS X version 10.2.

DVD Player
DVD-afspilning
Faktisk kan ATI Mobility Radeon 9000-grafikprocessoren også garantere afspilning af DVD med det oprindelige antal billeder i sekundet. Dette er en vigtig egenskab, når du er på forretningsrrejse: Med en fantastisk 15,2" skærm til rådighed har du faktisk din egen forevisningssal med dig. SuperDrive (DVD-R/CD-RW) afspiller DVD-film samt DVD-ROM-diske og alle dine musik-CD'er - og du kan brænde DVD'er samt musik- og data-CD'er.

Quake-testen
3D-spil kræver mere af grafikprocessoren end nogen andre programmer. Og af disse 3D-spil er Quake blevet den ultimative målestok for grafikprocessorers ydeevne. Så det er gode nyheder, at Quake III Arena version 1.30 stormer derudad med en svimlende fart på 76 billeder pr. sekund i millioner af farver med en opløsning på 1024 x 768 punkter på 1 GHz PowerBook G4.*

* Jo flere billeder pr. sekund, jo højere ydeevne. Test udføres af Apple.


. . .
-
 PowerBook G4
a

-
Nov. 02 - 867MHz - 1GHz
2002