Det nyeste nye inden for trådløs kommunikation.

G4-processerDigitalt samlingspunktTrådløst Internet

PowerBook G4 er pakket med de nyeste kommunikationsmuligheder, som f.eks. indbygget 10/100/1000BASE-T Ethernet (RJ-45-stik), indbygget 56 K V.92-modem (RJ-11-stik) og indbygget trådløst IEEE 802.11b-kompatibelt 11 Mbps AirPort-netværk, der opfylder Wi-Fi-standarden.

 gameTrådløst netværk leveres som standard
AirPort er den hurtige trådløse netværksteknologi, der gør det muligt at bruge PowerBook G4 til at oprette forbindelse til Internet overalt i hjemmet, på skolen og kontoret* - helt uden kabler, netværksroutere eller telefonlinier. Send og modtag e-post, overfør arkiver og få adgang til Internet eller et LAN på samme måde som med en fast forbindelse, fordi alle modeller af PowerBook G4 er klar til trådløst netværk med en plads til AirPort-kort og to indbyggede antenner.

 card and base stationMed en 1 GHz MHz PowerBook G4 har du yderligere fordel af AirPort-kortet, der er installeret ved leveringen. Etabler forbindelse til AirPort-basen (ekstraudstyr), og du er straks klar til trådløs adgang.* Tænk sig, du er ikke længere bundet af telefonlinien.

AirPort bygger på den globale standard IEEE 802.11b Wi-Fi og bruger radiobølger til at kommunikere. Dette er en fordel for brugeren: I modsætning til infrarøde signaler, der kræver en ubrudt linie mellem modtager og base, kan radiobølger opfanges gennem massive objekter mere end 45 meter væk. Dette betyder, at du kan tage din Titanium-skønhed med ind i forskellige rum og med på andre etager i bygningen og stadigvæk bevare en aktiv netværksforbindelse - og surfe på Internet gennem vægge.

Superhurtig datahastighed
AirPort er et kraftcenter, når det handler om ydeevne. F.eks. er den trådløse hastighed på utrolige 11 Mbit pr. sekund (Mbps). Som skabt til arkivdeling, websurfing og netværksspil. Bare tænk over herlighederne: I stedet for at uddele fysiske kopier efter en præsentation, kan man overføre lysbilleder direkte fra PowerBook G4 til andre PowerBook-computere med AirPort, eller for den sags skyld en iMac, iBook eller Power Mac G4 med AirPort, der befinder sig inden for 45 meters afstand. Og det gøres sikkert, uden at der kræves disketter eller kabler.

Automatisk netværkssøgning
Mac OS X finder selv det hurtigste netværk i nærheden (hvad enten det er lokalnetværket i kontoret, i skolen, et AirPort-netværk eller en modemforbindelse) og konfigurerer netværksforbindelsen. Derfor behøver du ikke at ændre netværksindstillinger, når du skal bruge AirPort.

Høj sikkerhed
Med AirPort 2.0 får man funktioner med udvidet sikkerhed, inklusive 128 bit kryptering, firewall-beskyttelse og en lås til sikkerhedskabel fra Kensington. AirPort 2.0 understøtter også RADIUS-klienter (Remote Authentication Dial-In User Service) - perfekt til skoler og andre uddannelsesinstitutioner.

Wi-Fi-godkendt
AirPort er bygget på den trådløse standard IEEE 802.11 DSSS og er Wi-Fi-godkendt, hvilket sikrer, at den kan arbejde sammen med produkter, som overholder IEEE 802.11-standarden, inklusive PC'er. Apple er medlem af WECA (Wireless Ethernet Alliance), som er dannet for at sikre, at alle produkter, som overholder standarden IEEE 802.11 DSSS, kan samarbejde. Det betyder, at trådløse AirPort-produkter kan arbejde sammen med produkter fra andre producenter, som overholder IEEE 802.11-standarden.

Trådløst netværk til farten
Hundredvis af cafeer, ventesale i lufthavne, boghandler og hoteller over hele verden har gjort IEEE 802.11-kompatible trådløse lokale netværk (WLAN) tilgængelige på deres områder. Og fordi AirPort er kompatibelt med IEEE 802.11, kan du bruge din PowerBook G4 med AirPort til at oprette forbindelse til alle netværkene. Vi er næsten nået til et punkt, hvor det er muligt at oprette forbindelse overalt.

Mac OS X v10.2Automatisk netværk - kraften i Mac OS X
AirPort er hardwaredelen af det, der får den trådløse netværksligning til at gå op. På softwaresiden nyder PowerBook G4 også godt af Mac OS Xs netværksarkitektur. Mac OS X er et såkaldt multihoming-operativsystem, hvilket betyder, at alle dets netværksfaciliteter kan bruges på samme tid. Når du indstiller PowerBook G4 første gang, bliver alle netværksgrænsefladerne automatisk konfigureret. Når du er på arbejde, bruger du måske det indbyggede Ethernet-kort til at oprette forbindelse til det lokale netværk. Når du går hjem, opretter du måske forbindelse til Internet trådløst via AirPort. Fordi de forskellige netværksgrænseflader allerede er konfigurerede, og fordi Mac OS X kan bruge dem alle på samme tid, vil Mac OS X automatisk opdage, at du ikke længere er forbundet til Ethernet-netværket og vil i stedet oprette forbindelse via AirPort. Og hvis du er ude at rejse og vil bruge et modem til at ringe op til Internet, vil Mac OS X automatisk bruge det indbyggede modem til at oprette forbindelse til Internet. Du behøver hverken ændre indstillinger eller lokaliteter.

 connectionsOprette forbindelse
Lige som basen til en trådløs telefon skal være sluttet til telefonstikket, skal der være en fysisk forbindelse fra AirPort-basen til Internet, for at den kan kommunikere med computere med AirPort. Basen er udstyret med et RJ-11-stik til det indbyggede 56 K V.90-modem og et RJ-45-stik til den indbyggede 10BASE-T Ethernet-forbindelse, som giver mulighed for at oprette forbindelse via Ethernet.

 AntennaeKlar til trådløse netværk
PowerBook G4 er parat til trådløse netværk med de to indbyggede antenner (du ser på en af dem nu).

Gigabit EthernetGigabit Ethernet
PowerBook G4 er den første bærbare med indbygget 10/100/1000BASE-T Ethernet (også kendt som Gigabit Ethernet). Forbindelsen giver en hurtig netværksforbindelse på arbejdet og er samtidig glimrende til kontoret hjemme (specielt, hvis man ønsker at oprette forbindelse til Internet via kabel- eller DSL-modem). Grænsefladen indstilles automatisk til den korrekte netværkshastighed (10, 100 eller 1000 mbit), så du blot skal tilslutte Ethernet-kablet. Den har også et 56 Kbps V.92-modem, som kan bruges til at oprette forbindelse til firma- eller universitetsnetværk samt til Internetudbydere.

* Til trådløs Internetadgang kræves et AirPort-kort, en AirPort-base og en Internetforbindelse (evt. mod betaling). Visse Internetudbyderes udstyr er ikke kompatibelt med AirPort. Rækkevidden afhænger af bygningskonstruktionen.


. . .
-
 PowerBook G4
a

-
Nov. 2002 - 867MHz - 1GHz
2002