PowerBook G4 og DVD Studio Pro Køb det legendariske SuperDrive - lige til at tage med.

G4-processerDigitalt samlingspunktTrådløst Internet

Da Apples SuperDrive optrådte første gang på de avancerede Power Mac G4-computere, kom reaktionen øjeblikkelig - og samstemmende. Før Apple lancerede SuperDrive, kostede DVD-optagere nemlig typisk mere end £10.000. Men pludselig blev det takket være SuperDrive og iDVD 2 muligt at brænde DVD'er for alle de heldige indehavere af en Power Mac. Og vi har arbejdet hårdt for at overføre denne fantastiske teknologi til PowerBook G4.

Professionelle produktionsværdier
Ud over produktionsværdier, der vil presse dit publikum tilbage i sæderne, kan du med DVD-formatet også tilføje en masse bonusmateriale. Det kunne f.eks. være stillbilleder, interview, lydstumper, musikalske temaer og omfattende baggrundsviden - og det gælder både film og præsentationer.

Faktisk er der ikke nogen mere avanceret medietype, der kan få dine film eller præsentationer til at fremstå i et så flatterende lys. Læg mærke til, hvordan DVD er begyndt at dominere videomarkedet, hvor så eftertragtede funktioner som f.eks. bevægelige menuer (vha. scener fra dine optagelser), Dolby Digital-lyd, indbyggede webhenvisninger, kapitelspor og flere sprogspor har gjort DVD til det hurtigst ekspanderende videoformat nogensinde. Millioner af hjem verden over har efterhånden DVD-afspillere stående.

To måder at gøre det på
Du kan brænde CD'er med to programmer: iDVD 2 og DVD Studio Pro. iDVD 2, der følger med PowerBook G4 med SuperDrive, indeholder en enkel grænseflade med ét vindue, så du kan sammensætte DVD'er ved blot at trække og anbringe indholdet. DVD Studio Pro er derimod et avanceret program til DVD-fremstilling med præcise kontrolmuligheder, så du kan få tilfredsstillet din indre perfektionist. Begge programmer leveres med funktioner til QuickTime MPEG-kodning, der har revolutioneret vilkårene for DVD-branchen.

Arkivering af data på CD og DVD
Optiske diske er ideelle til sikkerhedskopiering, fordi de tilbyder stor lagringskapacitet i en meget lille emballage, der både er nem at opbevare og er langtidsholdbar. CD'er kan rumme op til 650 MB data, hvilket er 450 gange så meget som en diskette. DVD'er kan rumme svimlende 4,7 GB data, hvilket svarer til ca. 18 Zip 250-drev eller 3200 disketter (det er en stabel på lidt over 12 meter, hvis du skulle være interesseret). Med sådan en kapacitet kan du nemt sikkerhedskopiere din tegnemappe, hele din digitale fotosamling, op til 90 minutters video eller tusindvis af MP3-arkiver - og du kan opbevare dem sikkert i mange år.

Vink farvel til din stak af kassettebånd. På PowerBook G4 med SuperDrive kan du nemlig brænde interaktive DVD'er, der kan afspilles på stort set alle almindelige DVD-afspillere.

Forestil dig, hvad du kan udrette med et SuperDrive
På PowerBook G4 med SuperDrive kan du brænde CD'er og DVD'er, der kan afspilles på de fleste DVD-afspillere. Det ærefrygtindgydende SuperDrive (DVD-R/CD-RW) kan læse DVD'er og brænde 4,7 GB DVD-R-diske. SuperDrive kan også læse CD'er samt brænde CD-R- og CD-RW-diske. Det understøtter DVD-Video, DVD-ROM og DVD-R samt CD-ROM, CD-Audio, CD-R, CD-RW, CD Bridge, CD Extended, CD Mixed Mode og Photo CD.

Apple DVD-R-medier (pakke med 5)
£19,98
DVD-R-medier


Meget lettere at brænde CD'er
Hvis du lever af at være kreativ, vil du sikkert hellere bruge tiden på at fremstille ting, der er til glæde for andre, end spekulere som en rasende over, hvordan værktøjerne mon fungerer. Det ved Apple godt. Derfor er værktøjerne til diskbrænding indbygget i Mac OS X i form af funktionen Brænd disk. I stedet for at følge en række komplicerede trin kan du bare trække arkiverne over på disksymbolet og skubbe disken ud. Herefter tager Mac OS X over og brænder disken automatisk, før den atter bliver skubbet ud. Så tager det kun et øjeblik at sikkerhedskopiere dokumenter på en CD eller en DVD.


iDVD 2
iDVD 2 indeholder en enkel grænseflade med ét vindue, så du let kan sammensætte en DVD. Programmet kan arbejde med QuickTime-arkiver (video, lyd og stillbilleder) og kan oprette lige så mange klip, som du ønsker, samt menuer, lysbilledshow og navigationsknapper.

iDVD 2 indstiller automatisk parametrene for kodning i MPEG-format, hvilket sikrer den bedste kvalitet, koder projekter i MPEG-format og, hvilket måske er det vigtigste, skriver til disken i samme sekund, som du klikker på knappen Brænd. Udover de mange professionelt udformede baggrundsbilleder, der følger med softwaren, kan du også selv fremstille baggrunde til menuer med egne billeder i iDVD 2.

Og med AppleScript og iDVD 2 kan du nu automatisk fremstille uredigerede optagelser eller sende et udpluk til en kunde.

DVD Studio Pro DVD Studio Pro
Vil du gerne have præcise værktøjer til DVD-fremstilling og funktionalitet, der overgår enhver forstand? Så vil du gerne have DVD Studio Pro. Med dette avancerede program undgår du udgifterne til dyre DVD-optagere, fordi du kan oprette, teste og afspille dine projekter på computeren, før du sender dem videre til et bureau, der brænder dem på en disk. DVD-projekter, der er fremstillet med DVD Studio Pro, kan indeholde alle de funktioner, som DVD-Video-standarden formår - inklusive bevægelige eller stationære menuer, webhenvisninger, lydspor på flere sprog, op til 99 videospor (hvoraf hvert af dem er udbygget med op til 9 forskellige vinkler), 8 separate lydstreams og 32 streams med undertekster.


. . .
-
 PowerBook G4
a

-
Nov. 2002 - 867MHz - 1GHz
2002